13.7.12

Δύο σενάρια για τα ειδικά μισθολόγια...


Ισοδύναμα μέτρα 220 εκατ. από μειώσεις δαπανών θέτει η κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, για να μην περικόψει κατά 12% τους μισθούς των 200.000 υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Στόχος είναι να μην ...

πραγματοποιηθούν νέες μειώσεις σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Εάν η τρόικα δεν αποδεχθεί το σύνολο των μέτρων, τότε η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει τη «διάσωση» τουλάχιστον των ένστολων υπαλλήλων.

Με όπλο την εξεύρεση 220 εκατ. ευρώ από μειώσεις δημοσίων δαπανών, αλλά και δύο σενάρια αποφυγής των περικοπών κατά 12% στις αποδοχές των 200.000 υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, θα δώσει τη «μάχη» η κυβέρνηση με τους εκπρόσωπους των δανειστών στην κρίσιμη συνάντηση της 24ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που χειρίζεται το θέμα, έχουν εξευρεθεί τα αντίστοιχα κονδύλια ύψους 170-220 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου, από τις περικοπές των ειδικών μισθολογίων έχουν προϋπολογιστεί εξοικονομήσεις 200 εκατ. ευρώ για το 2012 και 400 εκατ. ευρώ το 2013.

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα εξαρτηθούν από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: