15.7.12

Αντάλλαξαν "γαλλικά"...


O καυτός διαλογος Βενιζέλου - Στουρνάρα...
Όχι μία, αλλά τρεις «καυτές» τηλεφωνικές συνομιλίες είχαν την Τετάρτη πριν από τη σύσκεψητων πολιτικών αρχηγών οι Γ. Στουρνάρας και ο Ευ. Βενιζέλος. ‘Ολες ήταν σε πολύ φορτισμένο κλίμα και σε... υψηλές εντάσεις, αλλά σε μία ακούστηκαν και Γαλλικά.

Ο μεν υπουργός οικονομικών ζητούσε εξηγήσεις για το «άδειασμα» και τη δημόσια κριτική, ο δε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθετε ζήτημα λανθασμένων χειρισμών εκ μέρους του.

Οι τρεις τηλεφωνικές συνομιλίες αποδείχθηκαν λίγες για να λυθεί το θέμα με αποτέλεσμα να προσέλθουν στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με ανοιχτούς λογαριασμούς.

Το θέμα Στουρνάρα μπορεί να έληξε επί του παρόντος, αλλά δεν τελείωσε, καθώς «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια» στις σχέσεις Βενιζέλου –Στουρνάρα. Ο υπουργός Οικονομικών πχ γνωρίζει ότι δεν έγινε υπουργός Ανάπτυξης στην πρώτη εκδοχή αυτής της κυβέρνησης γιατί απλώς ο Ευ. Βενιζέλος την ώρα που «έπεσε» το όνομά του για το εν λόγω υπουργείο, κοιτούσε τα χαρτιά του και …ξέχασε να μιλήσει. Κι έγινε υπουργός χωρίς πάλι τον ενθουσιασμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λόγω της εμπλοκής με τον Β. Ράπανο. Γνωρίζει με λίγα λόγια ότι ο Ευ. Βενιζέλος ποτέ δεν ενθουσιάστηκε μαζί του.

Κι αυτό γιατί ο Στουρνάρας ποτέ δεν προσκολλήθηκε στο άρμα του Ευ. Βενιζέλου, αλλά παρέμεινε στο «σύστημα Σημίτη». Δεν είναι τυχαίο ότι όσο ο Ευ. Βενιζέλος ήταν υπουργός Οικονομικών και ο Γ. Στουρνάρας πρόεδρος του ΙΟΒΕ, δεν συναντήθηκαν ούτε μία φορά.

Όμως ο βασικός λόγος που δεν ήθελε τον Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών είναι από ότι φαίνεται άλλος. Η ανάληψη του νευραλγικού υπουργείου από ένα στέλεχος που παραπέμπει στην Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ του χαλάει τη συνταγή που έχει επιλέξει: Να στηρίξει την κυβέρνηση χωρίς να συμμετέχει. «Δεν του αρέσει του Βαγγέλη το γεγονός ότι τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα τη χρεώνεται πάλι το ΠΑΣΟΚ», έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.


Πηγή: "Ελεύθερος Τύπος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: