15.7.12

Θερμοκρασίες... Αφρικής τη Δευτέρα...


Αίθριος και ζεστός είναι και σήμερα ο καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου. Η Δευτέρα σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας θα είναι η... πιο ζεστή ημέρα, μέχρι στιγμής, του φετινού καλοκαιριού ενώ από την Τρίτη αναμένεται η πολυπόθητη ανάσα δροσιάς καθώς ο υδράργυρος θα πέσει έως και 8 βαθμούς Κελσίου.
Ειδικότερα για σήμερα στην Αττική επικρατεί αίθριος καιρός με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ

Τους 39 βαθμούς θα σημαδεύει ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 41 και πιθανόν τοπικά 42 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 24 έως 36 και στην Κρήτη κυρίως στα νοτιά έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την εβδομάδα

Αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα. Από το απόγευμα όμως στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, οι οποίοι θα ενισχυθούν αρχικά στα δυτικά στα 7 με 8 μποφόρ και από το βράδυ και στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, ενώ σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί στις υπόλοιπες περιοχές και θα φτάσει στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40.

Την Τρίτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση (6 με 8 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Σε μικρή περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία.

Καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες την Πέμπτη και την Παρασκευή σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: