11.7.12

«Θα είμαι απέναντι στις μικρές... αυλές»...


«Αν η επιλογή οδηγήσει και πάλι σε μικρές «αυλές» που μπορεί να διασφαλίζουν μια υποτιθέμενη «ασφάλεια» στην ηγετική ομάδα, αλλά στην ουσία θα υπονομεύουν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, θα ... είμαι απέναντι», δήλωσε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τις διαδικασίες στελέχωσης των οργάνων του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά όλη η δήλωση του κ. Παναγιωτακόπουλου:

Με αφορμή την κρισιμότητα των στιγμών και για τη χώρα και για το ΠΑΣΟΚ θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
Η πορεία στρατηγικής ανασυγκρότησης του κινήματος είναι η μοναδική επιλογή. Και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο, άσχετα με το τι όνομα θα της δοθεί.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αποκαταστήσει τη φυσιογνωμία του και να ανασυνθέσει την κοινωνική του βάση.
Αυτό προϋποθέτει :
Ανανέωση στις Ιδέες, στα Όργανα, στα Πρόσωπα, στις Πολιτικές.
Αλλαγή στις πρακτικές.
Αναβάπτιση του ΠΑΣΟΚ στις λαϊκές δυνάμεις.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ της πολιτικής ταυτόχρονα με την οριοθέτηση της νέας μας στρατηγικής.
Εξήγησα ότι η στάση μου σε αυτή την προσπάθεια θα εξαρτηθεί από τους πολιτικούς και οργανωτικούς όρους που θα υπάρξουν.
Είναι προφανές επίσης ότι η δύναμή μας πρέπει να είναι η σύνθεση, ο διάλογος και η κοινή προοπτική.
Είναι επίσης προφανές ότι οι όποιες επιλογές, είτε για τις διαδικασίες, είτε για τα πρόσωπα, είτε για τις πολιτικές κατευθύνσεις, δεν πρέπει να οδηγούν στη δημιουργία κλειστών κυκλωμάτων διαχείρισης της κομματικής εξουσίας.
Η ανανέωση δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από την πολιτική ανασυγκρότηση. Δεν θα διαφέρει τότε σε τίποτα από την αναπαλαίωση των φθαρμένων πολιτικών υλικών.
Χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις, γενναίες επιλογές και προσανατολισμός με βάση τις αρχές και τις αξίες μας. Όποιος επιχειρήσει να δει την επόμενη μέρα μέσα από τα μυωπικά γυαλιά των στενών προσωπικών συσχετισμών είναι αναντίστοιχος των ιστορικών στιγμών που ζούμε.
Η «ονοματολογία» των τελευταίων ημερών, σχετικά με τη στελέχωση των κορυφαίων οργάνων που θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη μέρα, ελπίζω να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα. Οι «φήμες» ελπίζω να είναι κακή πληροφόρηση και μόνο.
Είναι η στιγμή που θα πρέπει να στηριχτούμε στους ικανούς, τους πολιτικά άριστους, αυτούς που μπορούν να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν.
Αν η επιλογή οδηγήσει και πάλι σε μικρές «αυλές» που μπορεί να διασφαλίζουν μια υποτιθέμενη «ασφάλεια» στην ηγετική ομάδα, αλλά στην ουσία θα υπονομεύουν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, θα είμαι απέναντι .
Πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια με μοναδική πυξίδα την ενότητα της παράταξης. Δεν πρόκειται να συνηγορήσω σε επιλογές που θα διχάζουν αντί να ενώνουν, που θα προκαλούν αντί να εμπνέουν, που θα προβληματίζουν αντί να απελευθερώνουν δυνάμεις.
Η επόμενη μέρα έχει ανάγκη το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ και όχι τις παρέες μας».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: