17.7.12

Αφήστε την ΕΡΤ επιτέλους να δουλέψει…


Για ακόμη μια φορά, κάποιοι κάνουν το πολιτικό και προσωπικό τους παιχνίδι πάνω και γύρω από την Δημόσια Τηλεόραση.
Τα ονόματα αυτών που θα πάνε – ή θέλουν να πάνε - στην Αγία Παρασκευή πέφτουν σαν το χαλάζι, με την προϋπόθεση πάντα ότι θα είναι αρεστοί, κυρίως στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι παρεμβάσεις άλλωστε του Μαξίμου μέσω του...
Γ. Μουρούτη ήταν ξεκάθαρες και έστειλαν το μήνυμα. «Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Εδώ και καιρό το μαγαζί και οι δημοσιογράφοι του είναι υπό πλήρη παρακολούθηση και σε όποιον αρέσει». Και μην έχετε αντίρρηση ότι αυτή ήταν και είναι η λογική του Μουρούτη και του κάθε Μουρούτη, που κατοικεί εντός ή πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου.
Άλλωστε η πενταετία της κυβέρνησης Καραμανλή στην ΕΡΤ ήταν ξεκάθαρη. «Ελέγχουμε πλήρως το μαγαζί με τους ανθρώπους μας, τους οποίους χρυσοπληρώνουμε κιόλας. Δικά μας είναι άλλωστε τα λεφτά;». Αυτή ήταν η λογική τους, αυτή τη λογική προσπαθούν να επαναφέρουν.
Ο ένας λοιπόν μετά τον άλλον – κυρίως δημοσιογράφοι μεγαλοονόματα - ανηφορίζουν προς το Ραδιομέγαρο, είτε ως γενικοί Διευθυντές, είτε ως απλοί Διευθυντές, είτε ως εκπομπάρχες, είτε, είτε … Το μοναστήρι να ναι καλά και …
Αν κοιτάξετε προσεχτικά τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Αγία Παρασκευή, θα δείτε ότι Γενικοί και κάθε είδους Διευθυντάδες προέρχονταν όλοι από το δυναμικό της ΕΡΤ. Είναι όλοι τους υπάλληλοι της ΕΡΤ.
Εύλογα λοιπόν μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί.
• Ξαφνικά οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν είναι άξιοι να κουμαντάρουν το μαγαζί - όπως με επιτυχία έγινε τα δύο τελευταία χρόνια - και θα ρθουν οι έξωθεν σωτήρες;
• Ο Βλαβιανός, ο Σκυλλάκος, ο Κουβαράς και ο καθένας που θέλει να δει τον εαυτό του στην Αγία Παρασκευή, γιατί είναι καλύτεροι από εργαζόμενους της ΕΡΤ;
• Τι… γραμμάτια άραγε πρέπει να ξεπληρώσουν με αυτό τον τρόπο από τη Νέα Δημοκρατία;
• Γιατί πρέπει να επιτραπεί σε κάποιους να βλέπουν την ΕΡΤ ως μια ευκαιριακή υπόθεση προβολής και χρημάτων;
• Τίθεται θέμα επάρκειας των εργαζόμενων στην ΕΡΤ και πρέπει να καλέσουν βοήθεια απ΄ έξω; Αν ναι, τότε ας το πουν ευθέως στους επί χρόνια εργαζόμενους που έφεραν την ΕΡΤ πρώτη το βράδυ των εκλογών.
• Το Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και η Αριστερή ΔΗΜΑΡ δεν λένε κουβέντα στην άλωση που επιχειρείται; (Εκτός και εάν είναι και αυτοί στο… κόλπο!).
• Άντε και πρέπει να βάλουν με το ζόρι κάποιους δικούς τους σε θέσεις ευθύνης. Είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία να μην έχει 5 σοβαρά στελέχη ανάμεσα σε χιλιάδες εργαζομένων στην Αγία Παρασκευή;
• Όλοι αυτοί που θέλουν να πάνε στην ΕΡΤ για να αναλάβουν θέσεις ή να κάνουν μια εκπομπούλα, θα πληρώνονται ως επιπλέον προσωπικό. Γιατί λοιπόν ο Έλληνας φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον χρήματα για τους «αρεστούς» που επιλέγουν συγκεκριμένα κομματικά επιτελεία;
• Όλοι αυτοί που εποφθαλμιούν κάποιες καρέκλες, θα είναι στην κατηγορία του προσωπικού ειδικών θέσεων και θα παίρνουν μέχρι 4 χιλιάδες ευρώ. Ενδιαφέρον θα είχε λοιπόν να μάθουμε πόσους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας απασχολεί η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια και πόσους έχουν κατά νου από το Μέγαρο Μαξίμου να τοποθετήσουν; Δεν είναι κακό αυτούς τους δύσκολους καιρούς να γνωρίζουμε τον… λογαριασμό!
• Οι πολίτες βρήκαν στην ΕΡΤ μια ανεξαρτησία στην ενημέρωση, μια ανεξαρτησία που την είχαν ανάγκη και γι αυτό και την επιβράβευσαν. Γιατί κάποιοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να γίνει η ΕΡΤ πλήρως ελεγχόμενη; Εκτός από κομματικά, τι άλλα συμφέροντα ιδιωτών εξυπηρετούν;

Δυστυχώς για κάποιους, όλα τα παραπάνω είναι αλήθειες και το ξέρουν πολύ καλά. Και σίγουρα τα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Καλά θα κάνουν λοιπόν αυτοί που σκέφτονται να εμφανίσουν σωτήρες – αλλά και αυτοί που σκέφτονται να εμφανιστούν ως σωτήρες – να το σκεφτούν και να το ξανασκεφτούν.
Ας αφήσουν την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της να δουλέψουν όπως ξέρουν.


Σας ευχαριστώ.

Ο επί χρόνια εργαζόμενος.
Ε.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: