4.7.12

Αλλαγή σκυτάλης στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ...


Αποχωρεί από το προεδρείο ΕΣΗΕΑ η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
Πριν από ένα περίπου χρόνο, πολλοί συνάδελφοι μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας ανέθεσαν την ευθύνη μίας... έδρας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Εξαρχής, σεβόμενοι τη δική τους ετυμηγορία, προτείναμε και επιχειρήσαμε τη συγκρότηση ενός προεδρείου με βάση προγραμματική συμφωνία και κριτήριο τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του κλάδου των δημοσιογράφων και γενικότερα των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Δυστυχώς, εξαιτίας διάφορων μικροκομματικών χειρισμών και σκοπιμοτήτων, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Αφουγκραζόμενοι, λοιπόν, τη διάθεση των συναδέλφων και προκειμένου να απεγκλωβιστούμε από τον φαύλο κύκλο των άγονων αντιπαραθέσεων, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στη συγκρότηση ενός όσο το δυνατόν πιο αναλογικού προεδρείου, αναλαμβάνοντας μάλιστα την θέση του ταμία της Ένωσης.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, τόσο ο εκπρόσωπός μας στο ΔΣ όσο και το σύνολο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, με τις σχετικά μικρές της δυνάμεις, κατεβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την οργάνωση του αγώνα, απέναντι στην λαίλαπα εργοδοτών-κυβέρνησης-τρόικας που σάρωνε τα δικαιώματά μας και τις θέσεις εργασίας. Ήταν μια δύσκολη περίοδος. Χάσαμε πολλά, δεν διστάσαμε όμως να δώσουμε σκληρές μάχες.

Επιμείναμε στην ανάγκη ενός αποφασιστικού αγώνα διαρκείας, για την ανατροπή της επίθεσης, στο πλευρό των εργαζομένων από όλους τους κλάδους της ελληνικής κοινωνίας.

Οι συνάδελφοι, ασφαλώς, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα και θα κρίνουν τη στάση και την συνεισφορά μας, όπως και τις ελλείψεις και τα λάθη μας. Πλέον, στο μέσον της θητείας αυτού του ΔΣ, προχωρούμε στην εναλλαγή του εκπροσώπου της παράταξης, όπως άλλωστε είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά. Πρόκειται για μια απολύτως φυσιολογική όσο και αναγκαία διαδικασία – εξάλλου, για κανέναν από εμάς δεν μετρά η καρέκλα, αλλά η προσφορά στον κλάδο.

Με αυτή την ευκαιρία, αποφασίσαμε να μην αναλάβουμε εκ νέου κάποια θέση στο προεδρείο του ΔΣ. Υπάρχουν, άλλωστε, παρατάξεις οι οποίες έχουν πάρει περισσότερες ψήφους από εμάς στις τελευταίες εκλογές και δεν έχουν ακόμη αναλάβει τις ευθύνες που τους αναλογούν. Ήρθε η ώρα να το πράξουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στις συνεδριάσεις του ΔΣ, κυρίως όμως στους μικρούς και μεγάλους καθημερινούς αγώνες στους χώρους δουλειάς.

Γιατί έχουμε δικαίωμα να ονειρευόμαστε και να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο – και αυτό θα κάνουμε, με συνέπεια και συνέχεια!

ΑΘΗΝΑ, 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: