18.7.12

"Σκοτείνιασε" το κέντρο της Πάτρας (ΒΙΝΤΕΟ)..


Αποπνικτική είναι η κατάσταση στο κέντρο της Πάτρας λόγω της ισχυρής πυρκαγιάς που μαίνεται από τα ξημερώματα στη βόρεια πλευρά της πόλης. Αυτή την ώρα «βρέχει» αποκαίδια στην πόλη, που... τα φέρνει ο άνεμος, ενώ ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει, αφού τα σύννεφα του καπνού κρύβουν τον ήλιο.

14.16 Στον τόπο των πυρκαγιών παραμένει ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός ο οποίος αναφέρει ότι έχει μειωθεί κάπως η ένταση των ανέμων, ενώ σε λίγα λεπτα συνεδριάζει εκτάκτως το Σ.Ν.Ο. της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας. Η φωτιά κατευθύνεται προς το Άνω Καστρίτσι. Ευτυχώς μέχρι ώρας δεν απειλούνται κατοικίες.

13.50 Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβετική υπηρεσία Πατρών η φωτιά έχει κάψει μόνο κάποιες αυλές σπιτιών στο Κάτω και στο Άνω Καστρίτσι ενώ δεν έχει καεί κανένα σπίτι. Η Πυροσβεστική υπηρεσία διέψευσε τις φήμες που διασπείρονται ότι έχουν καεί τουλάχιστον 3 σπίτια καθώς κι ότι κάηκε και ο Ιππικός όμιλος στο Πλατάνι.

Όπως δήλωσε στο thebest.gr ο κ. Χαρίτος από τον Ιππικό όμιλο, μέσα στο χώρο του Ομίλου ευτυχώς δεν έχει σημειωθεί καμία απολύτως καταστροφή και η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του Ομίλου. Γύρω γύρω ωστόσο η κατάσταση είναι πολύ άσχημη ενώ όπως μας ανέφεραν από την Πυροσβεστική δυστυχώς υπήρχαν πολλές ακαθάριστες αυλές σπιτιών με βάτα και αγριόχορτα με αποτέλεσμα η φωτιά όπου έβρισκε ξερά μαζεμένα χόρτα να πιάνει αμέσως και να επεκτείνεται.

13.40 Μαίνεται η φωτιά και στο Άνω Καστρίτσι ωστόσο δεν είναι πολύ κοντά σε σπίτια. Καναντέρ με ρίψεις νερού και επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη τους με τις φλόγες.

12.48 Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το αν εχουν καεί σπίτια. Νωρίτερα υπήρχε σήμα κινδύνου για 2 σπίτια στα Σελλά.

12.25 Σε ύφεση είναι τα μέτωπα σε Σελλά και Αργυρα ωστόσο δύσκολη η κατάσταση σε Πλατάνι και Κάτω Καστρίτσι. Στο κάτω Καστρίτσι στην οδό Βενιζέλου αυτή την ώρα κάτοικοι προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που έφτασε στις αυλές των σπιτιών τους με κουβάδες στα χέρια.

Ωστόσο αρκετοί κάτοικοι αρνούνται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, παρά τις εκκλήσεις του Δήμου και της πυροσβεστικής, προκειμένου να μην απειληθεί η υγεία τους και να ιδευκολυνθεί το έργο της πυροσβεστικής.


thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: