29.7.12

Κρίσιμο ραντεβού Σαμαρά-Μέρκελ-Ολάντ ...


Στις 25 και 26 Αυγούστου φαίνεται πως θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο 40 ημερών για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας.

Μετά την... περιπέτεια με την υγεία του που τον «καθήλωσε» στο έδαφος, ο πρωθυπουργός ετοιμάζει βαλίτσες για κατ’ ιδίαν επαφές. Εκτός από την Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι, ο κ. Σαμαράς προγραμματίζει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Στο μεταξύ, μετά και την προειδοποίηση Μπαρόζο, η κυβέρνηση ετοιμάζει κινήσεις υψηλού συμβολισμού για να πείσει τους δανειστές μας ότι υπάρχει θέληση και αποτελέσματα. Μεταξύ των κινήσεων αυτών είναι οι αποκρατικοποιήσειςμε αιχμή τον ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία και το Ελληνικό καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

Παράλληλα, ορισμένα από τα μέτρα για το 2013 – 2014 δεν αποκλείεται να επισπευστούν, ώστε να κλείσει στο μεγαλύτερο βαθμό η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού για το 2012.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: