24.7.12

Ξυλώνουν την πισίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού...


H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ζήτησε από τη Διεύθυνση του Ψυχιατρικού Καταστήματος Κορυδαλλού σε συνεργασία με τη «Θέμις Κατασκευαστική» και την τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου «να ... προβεί στην άμεση αφαίρεση κτισμάτων που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης και την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων, ενώ διαβιβάσθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα έγγραφα των υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, από τα οποία προκύπτει ότι ποτέ δεν είχε ζητηθεί άδεια ή είχε γίνει ενημέρωση για την κατασκευή του εν λόγω έργου, ούτε είχε εγκριθεί σχετική πίστωση».

Με την ανακοίνωση αυτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κοινοποιεί την απόφασή του να αφαιρεθούν από το Ψυχιατρείο Κορυδαλλού τόσο η πισίνα, την κατασκευή της οποίας αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, αλλά και όσες από τις κατασκευές (μπάρμπεκιου(!), διακοσμητικός βράχος - καταρράκτης, κλουβιά με διάφορα είδη πτηνών) κατασκευάστηκαν αυθαιρέτως από την Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, που συντάχθηκε έπειτα από την επιτόπια αυτοψία τεχνικού κλιμακίου του υπουργείου Δικαιοσύνης στο χώρο του Ψυχιατρικού Καταστήματος Κορυδαλλού, αποτελεί ράπισμα για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Με απόλυτη σαφήνεια, ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνει ότι δεν είχε ενημερωθεί για την κατασκευή πισίνας.
«Ποτέ δεν είχε ζητηθεί άδεια ή είχε γίνει ενημέρωση για την κατασκευή του εν λόγω έργου, ούτε είχε εγκριθεί σχετική πίστωση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παραλλήλως αποκαλύπτεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης έχει δώσει οδηγία για τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης «προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κατασκευής των εν λόγω εγκαταστάσεων, η νομιμότητα και ο τρόπος χρηματοδότησής τους».

Τι αναφέρει το πόρισμα για την πισίνα
Στο πόρισμα που συνέταξαν οι τεχνικοί του υπουργείου Δικαιοσύνης έπειτα από επιτόπια αυτοψία στο χώρο του Ψυχιατρικού Καταστήματος διαπιστώνει ότι:

«Στην είσοδο του προαυλίου υπάρχει διακοσμητικός βράχος εν είδει καταρράκτη από τον οποίο ξεκινά ροή νερού που μέσω ενός διαμορφωμένου αύλακα επενδεδυμένου με πέτρα, οδηγείται σε κατασκευή συλλογής νερού ορθογωνικού σχήματος, εξωτερικών διαστάσεων 7,38 Χ 4,17, εσωτερικά επενδεδυμένη με πλακίδια και με εσωτερικά επιτοίχιο φωτισμό. Το βάθος είναι κλιμακωτό και συγκεκριμένα 2 μ. σε τμήμα εσωτερικού εμβαδού 3,28 Χ 4,17, ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια χωρίζεται σε δύο αναβαθμούς βάθους 1,25 και 0,70 αντίστοιχα. Στον έναν αναβαθμό έχει τοποθετηθεί αντλία, η οποία μεταφέρει το νερό στον υπερκείμενο διακοσμητικό βράχο και το νερό επανέρχεται με φυσική ροή.

Κατά την αυτοψία δεν διαπιστώθηκε στην παραπάνω κατασκευή να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής, όπως πρόσβαση, μηχανισμός καθαρισμού, περιμετρική αποστράγγιση υπερχείλισης κλπ.
Στο χώρο επίσης έχει τοποθετηθεί προκατασκευασμένη ψησταριά πλησίον του εσωτερικού φράχτη. Ακόμη περιμετρικά του κήπου έχουν κατασκευασθεί κλουβιά με διάφορα είδη πτηνών και σε ένα τμήμα του κήπου υπάρχει ένα μικρό περιβόλι».

Ήδη, το πόρισμα παραδόθηκε στη διενεργούσα την ΕΔΕ που έχει διατάξει το Υπουργείο, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κατασκευής των εν λόγω εγκαταστάσεων, η νομιμότητα και ο τρόπος χρηματοδότησής τους.

Παράλληλα, το Υπουργείο διέταξε έκτακτο έλεγχο σχετικά με τις εκατέρωθεν καταγγελίες που αντήλλαξαν σε πρωινή εκπομπή εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: