20.7.12

Αχαΐα: Η επόμενη μέρα μετά την καταστροφή...


Ολα δείχνουν εμπρησμό...
Δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια και οι εικασίες για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε εκτάσεις στα Αργυρά, τα Σελλά, το Πλανατάνι, το Δρέπανο, το... Καστρίτσι και αλλού. Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα και έχουν φθάσει μέχρι τα δημοσιογραφικά γραφεία είναι πολλές.

Η εφημερίδα «Αλλαγή» σε προχθεσινό δημοσίευμά της άφηνε να εννοηθεί σαφώς ότι πίσω από το συμβάν ενδεχομένως να κρύβονται συμφέροντα ή αντιπαλότητες μεταξύ καλλιεργητών χασίς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Άλλες πληροφορίες που διακινούνται, συσχετίζουν την πυρκαγιά με το πανηγύρι που βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή το βράδυ του περιστατικού. Με άλλα λόγια ορισμένοι υποστηρίζουν πως υπήρχαν κάποιοι που διαφωνούσαν με την διεξαγωγή της εκδήλωσης και βάζοντας στην φωτιά ήθελαν να τρομάξουν τους συμμετέχοντες και να χαλάσουν τη δουλειά στους διοργανωτές.

Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται έχει να κάνει με προσπάθεια οικοπεδοποίησης της περιοχής με στόχο την κατοπινή επένδυση σε βίλες κ.α..

Τέλος το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που φέρεται βέβαιο ότι πρόκειται για εμπρησμό, εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο τη φωτιά να έβαλε πυρομανής.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: