21.7.12

Μένει πίσω η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ...


«Το πρόγραμμα δεν βγαίνει» είναι μια φράση που χρησιμοποιεί συχνά το τελευταίο διάστημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλοντας να περιγράψει στους συνομιλητές του το αδιέξοδο, στο οποίο οδηγείται η ελληνική οικονομία.

Όπως αναφέρουν Τα... "Νέα Σαββατοκύριακο", η ανησυχία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις οικονομικές εξελίξεις και κατ' επέκταση για την τύχη της τρικομματικής κυβέρνησης είναι τόσο έκδηλη, ώστε έχει οδηγήσει ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον στην παρούσα φάση ο κ. Βενιζέλος ενδιαφέρεται περισσότερο για τα οικονομικά παρά για τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι εάν δεν συμφωνηθεί με τους εταίρους η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, τότε όλα θα τιναχτούν στον αέρα. «Δεν γίνεται να μην επιτευχθεί η αναθεώρηση, δεν γίνεται να μην υπάρξει επιμήκυνση του προγράμματος τουλάχιστον για δύο επιπλέον έτη» λέει με ένταση στους συνομιλητές του. «Εάν όλα πάνε όπως επιδιώκουμε, τότε υπάρχουν κάποιες πιθανότητες για τη χώρα να γλιτώσει την καταστροφή και την επιστροφή
στη δραχμή» προσθέτει.

Ο σχεδιασμός του για την περίφημη ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται παράλληλα με τις εξελίξεις στη χώρα και το εσωτερικό της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, ακόμη και το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται -ως προς τον χρόνο διεξαγωγής του- στον αέρα, καθώς ακόμη και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις που το προσδιορίζουν περί τα τέλη Νοεμβρίου ή τις αρχές Δεκεμβρίου μπορεί να ακυρωθούν από τις εξελίξεις.

Κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Βενιζέλος θα ανακοινώσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΤΑΜΕ, επικεφαλής του οποίου θα τεθεί ο Κώστας Σκανδαλίδης. Παράλληλα, θα παρουσιάσει τα ονόματα των 13 στελεχών που θα αναλάβουν την ευθύνη της ανασύστασης του κόμματος σε επίπεδο περιφερειών και θα ανακοινώσει τους υπευθύνους συνολικά 15 τομέων του κόμματος.

Επίσης θα ανακοινώσει τη σύνθεση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Στήριξης του κυβερνητικού έργου, στην οποία -σύμφωνα με τις πληροφορίες- θα ενεργοποιήσει σημαντικά στελέχη που διετέλεσαν υπουργοί σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: