11.7.12

Το ζουμί...


ΑΝ ΕΠΕΣΕ από κάτι ο Γιώργος Παπανδρέου χθες ήταν από τα... σύννεφα! Πρωί πρωί τον ενημέρωσαν οι συνεργάτες του ότι κάνει τον γύρο της μπλογκόσφαιρας «είδηση», σύμφωνα με την οποία έπεσε «πάλι» από το ποδήλατο - όπως το 2008. Αρχικά, είπε να μην...

ασχοληθεί, όπως πολύ συχνά κάνει με όσα κατά καιρούς γράφονται και κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, σχετικά με τις προθέσεις του. Μετά, «φόρτωσε» αρκετά, είπε ένα «ε, όχι, φτάνει πια» και γύρω στη μία ειδοποίησε ότι θα βγάλει ανακοίνωση.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ είναι εντελώς τυπική, με την έννοια ότι διαψεύδει το «περιστατικό» χωρίς να το αναφέρει. Τι να πει άλλωστε; Οτι διαψεύδω πως έπεσα από το ποδήλατο; Ή ότι δεν πήρα ανοιχτά τη στροφή; Δεν γίνεται.
ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ παράγραφος όμως στην ίδια ανακοίνωση είναι αυτή που έχει όλο το ζουμί. Διότι ο Γιώργος, ευκαιρίας δοθείσης, όχι μόνο διαψεύδει όσα κατά καιρούς διακινούνται γι' αυτόν και τις μελλοντικές προθέσεις του, αλλά και με δηκτικό τρόπο υποστηρίζει ότι έχουν... υποκινητές.
ΤΟ ΠΟΙΟΥΣ δεν το αναφέρει, αλλά είναι φανερό πως κατά την Ιπποκράτους δείχνει όταν αναφέρει ότι «εκφράζουν (τα δημοσιεύματα) την... αγωνία των συντακτών και των εμπνευστών τους σχετικά με το προσωπικό και πολιτικό μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου».
ΡΩΤΗΣΑ ποιο από όλα τα δημοσιεύματα είναι αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο. Ανθρωπός του μου εξήγησε ότι έχει γίνει έξω φρενών με τις «έγκυρες» πληροφορίες, ότι εγκαταλείπει την πολιτική στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στο Παρίσι.
- Ούτε να το σκέφτονται, μου ανέφερε η ίδια πηγή. Είναι και παραμένει μάχιμος.
ΚΑΙ ΜΑΧΙΜΟΣ, και σε καλή, εξαιρετική θα έλεγα, φυσική κατάσταση - τουλάχιστον έτσι τον βρήκα προ εβδομάδος.
Από εκεί και πέρα το μόνο που θα κάνει, και δεν είναι τυχαίο ότι το ανακοίνωσε χθες μαζί με το μπαράζ των διαψεύσεων για ποδήλατα και αποχωρήσεις, είναι ότι από τον Σεπτέμβριο και μετά θα αρχίσει σειρά διαλέξεων στο Χάρβαρντ, συγκεκριμένα στο Ινστιτούτο για την Πολιτική και τη Διακυβέρνηση Τζον Κένεντι, για την κρίση στην Ελλάδα, την ευρωζώνη κ.λπ. Θέματα τα οποία, ως γνωστόν, τα παίζει «πλέον στα δάχτυλα»...
Ο ΙΔΙΟΣ άνθρωπός του με ενημέρωσε ότι το Χάρβαρντ τον κέρδισε έναντι άλλων πανεπιστημίων και ινστιτούτων που τον διεκδικούσαν...


Γιώργος Παπαχρήστος ( "Στίγμα" , ΤΑ ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: