19.7.12

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη φωτιά...


Ανάμεσά τους και ο Διοικητής του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας ..
"Έχω ζήσει και τις φωτιές του 2007 στην Ηλεία. Καμία σχέση. Είχαμε να σώσουμε πάρα πολλά σπίτια και ο κόσμος δεν έβγαινε από αυτά και είχαμε να προστατεύσουμε και αυτούς και τις περιουσίες τους". Αυτό δηλώνει o... Γιάννης Πετρούτσος, Διοικητής του Α΄Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας, που ξεπέρασε τον εαυτό του όπως και όλοι οι συνάδελφοί του, στη μάχη με τις φλόγες σε Σελλά, Αργυρά, Πλατάνι, Καστρίτσι κλπ.

Χθες στις 8 το βράδυ ο ίδιος καθώς και άλλοι δύο αξιωματικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκαν. Οι στάχτες οι έντονες φλόγες και οι καπνοί, του προκάλεσαν πρόβλημα στα μάτια και χρειάστηκe ιατρική βοήθεια.

Ο ίδιος περιγράφει την κατάσταση που έζησε χθες στη φωτιά πολύ δύσκολη. Άλλωστε και ο καιρός δεν ήταν συμμαχός τους.

Από την άλλη πρόκειται για περιοχές με αρκετούς κατοίκους και σπίτια και οι φλόγες θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει τραγωδία. Ωστόσο η πυροσβεστική αγωνίστηκε πραγματικά για να αποτρέψει αυτό τον κίνδυνο.

Ο κόσμος δεν ήθελε να βγει από τα σπίτια του. Χθες στην περιοχή πάνω από τα Αργυρά είδαμε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να βγαίνει από το σπίτι του και περάσαμε μέσα από τη φωτιά σε χαράδρα για να μην κινδυνεύσουν, αναφέρει ο κ. Πετρούτσος, ο οποίος επιστρέφει στα μέτωπα της φωτιάς.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: