24.7.12

Τελεσίγραφο τρόικας για μέτρα-εξπρές...


Με διάχυτο το κλίμα αβεβαιότητας στον ευρωπαϊκό Νότο αρχίζουν οι κρίσιμες συναντήσεις με την τρόικα. Η έκθεση, που θα συντάξουν οι επιτελείς της, θα προηγηθεί από την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων.
Με τον κ. Γ. Στουρνάρα θα...

συναντηθούν το πρωί της Πέμπτης οι εκπρόσωποι των δανειστών. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους 3 αρχηγούς για το αποτέλεσμα των επαφών, ώστε να «κλειδώσει» το πακέτο των 3+11,5 δισ. ευρώ. Ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, καθώς και μείωση του κράτους, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν φέτος

Με τον σχεδιασμό για την πολιτική διαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- στις αρχές του φθινοπώρου για το μείζον θέμα της επιμήκυνσης να κυριαρχεί στις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης προετοιμάζονται για τα πρώτα -ουσιαστικά- ραντεβού με την τρόικα, που αρχίζουν στην Αθήνα μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας για ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο και με τα χρηματιστήρια των χωρών-μελών της ΕΕ να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: