12.7.12

Καταδικάστηκε ο παιδεραστής δάσκαλος της Θεσσαλονίκης...


Σε κάθειρξη 14 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες της πρώτης τάξης του δημοτικού, ο ανώμαλος δάσκαλος μουσικής, που η υπόθεσή του είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν τρία χρόνια.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος, για το...
αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου, κάτω των 14 ετών, κατά συρροή, ενώ το δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2009 είχαν πέσει θύματά του δύο μαθήτριες ολοήμερου δημοτικού σχολείου της δυτικής Θεσσαλονίκης, ηλικίας τότε μόλις …έξι ετών.

Ο μουσικός, που κρατείτο μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, στις φυλακές της Τρίπολης, φέρεται ότι τουλάχιστον τρείς φορές ασέλγησε σε βάρος των δύο μαθητριών του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μία εκ των μαθητριών αποκάλυψε στη μητέρα της τα όσα συνέβαιναν στη διάρκεια του μαθήματος, ενώ στη συνέχεια, τα θύματα χρειάστηκε να μιλήσουν και σε παιδοψυχολόγο. Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι η καταγγελία είναι ψευδής. Δεν έπεισε όμως το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο.
Μετά την καταδίκη του επέστρεψε πίσω στις φυλακές...


Δεν υπάρχουν σχόλια: