8.7.12

Μόλις τα μισά ασθενοφόρα στους δρόμους της Αθήνας...


Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσεται η κατάσταση στο ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να πλήττεται η παρεχόμενη επείγουσα προνοσομειακή φροντίδα και να κινδυνεύουν εκατοντάδες ζωές.

Όπως καταγγέλλουν τα... μέλη του Σωματείου «Ιατροί ΕΚΑΒ», η έλλειψη προσωπικού είναι τεράστιμα, με τους 70 ειδικευμένους ιατρούς σε όλη τη χώρα να πρέπει να καλύψουν τόσο τις αεροδιακομιδές, όσο και τις διακομιδές με κινητές ιατρικές μονάδες, αλλά και να στελεχώσουν το τμήμα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τα συντονιστικά κέντρα και να καλύπτουν τις αθλητικές διοργανώσεις!

Μάλιστα, όπως αναφέρουν σε επιστολή τους στο Υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, «στην Αθήνα υπάρχουν μέρες που δεν υπάρχει καμία κινητή ιατρική μονάδα λόγω έλλειψης γιατρών» και προειδοποιούν πως οι αντοχές τους έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Το επόμενο βήμα θα είναι οι κινητοποιήσεις, προειδοποιούν

Ακόμα χειρότερη είναι κατάσταση των διασωστών- πληρωμάτων ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα ενώ βάσει των αναγκών της πρωτεύουσας θα έπρεπε να κυκλοφορούν 100 ασθενοφόρα ανά βάρδια, σήμερα είναι εφικτή η κυκλοφορία μόλις 50, με το μέσο χρόνο αναμονής να φθάνει τα 20 λεπτά όταν στην υπόλοιπη ΕΕ δεν ξεπερνάει τα 8!

Η τραγική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ οφείλεται, σύμφωνα με τους γιατρούς του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στα μειωμένα κονδύλια, ενώ εκκρεμεί από το 2004 ο διορισμός 20 γιατρών, που είχαν περάσει από τις σχετικές επιτροπές κρίσεων. Την ίδια ώρα, τους οφείλονται χρήματα από το Μάρτιο και όπως υποστηρίζουν η Υγειονομική Περιφέρεια δεν μπορεί να προχωρήσει σε πληρωμή του Απριλίου, λόγω φόρτου εργασίας, με αποτέλεσμα να πληρωθούν για τις εφημερίες Μάρτη στις 15 Ιουλίου.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: