20.7.12

Δύο ακόμα μαύρες προβλέψεις...


Δύο μεγάλα think tanks και συγκεκριμένα το τμήμα αναλύσεων της αμερικανικής τράπεζας Citibank και το αντίστοιχο του οικονομολόγου που προέβλεψε την παρούσα οικονομική κρίση, Νουριέλ Ρουμπινί, συμφωνούν σε ένα βασικό συμπέρασμα: η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τελικώς την... έξοδο της από το ευρώ.

Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει ένα ακόμα κοινό σημείο, το οποίο προβληματίζει ακόμα περισσότερο. Η σύμπτωση των προβλέψεων τους, ως προς το χρόνο που θα γίνει κάτι τέτοιο. Μιλούν και οι δύο για τον Ιανουάριο του 2013.

Η πλευρά Ρουμπινί έκανε τη σχετική πρόβλεψη, που πέρασε μάλλον στα «ψιλά» των ελληνικών ΜΜΕ στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ενώ η έκθεση της Citi είδε το φως της δημοσιότητας επίσης πρόσφατα.

Μάλιστα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, η οποία παραμένει η μεγαλύτερη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού από πλευράς κεφαλαιοποίησης, θεωρούν ότι οι πιθανότητες επαλήθευσης αυτού του σεναρίου είναι 75%. Γεγονός το οποίο είναι μάλλον καταδικαστικό για την ελληνική περίπτωση, αφού δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης της πρόβλεψης.

Απομένει βεβαίως να επιβεβαιωθεί και στην πράξη, αν και για την Ελλάδα κάτι τέτοιο, για ευνόητους λόγους, θεωρείται ως η χειρότερη δυνατή εξέλιξη …
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: