17.7.12

ΣΥΡΙΖΑ: Θα στηρίξουμε σημεία της πρότασης ΚΚΕ που μας βρίσκουν σύμφωνους...


Ένα είδος... εκεχειρίας – βραχύβιας ή μη- ανάμεσα στα κόμματα της Αριστεράς, τα οποία προσφάτως βρέθηκαν σε «εμπόλεμη κατάσταση» με αφορμή τις δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα για τον ΣΥΡΙΖΑ και το Μνημόνιο, ενδέχεται να σηματοδοτούν οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη.

Ο ...
εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει εν μέρει την πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων. Θα την στηρίξει, όπως είπε, στο βαθμό κατά τον οποίο το σχέδιο του Περισσού αφορά συγκεκριμένους εφαρμοστικούς νόμους.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε πως ήδη το κόμμα του έχει καταθέσει αντίστοιχη πρόταση νόμου για τα ζητήματα της μετενέργειας και του κατώτατου μισθού.

Κατά τα άλλα, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με τη συνολική τοποθέτηση του ΚΚΕ για τα θέματα της κρίσης, γιατί, όπως είπε, ο Περισσός συνδέει τη διέξοδο από αυτήν «με ζητήματα που είναι έξω από το δικό μας στρατηγικό προσανατολισμό, όπως αυτό της απομάκρυνσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα κρίνουμε πώς θα έρθει αυτή η πρόταση νόμου και θα υποστηρίξουμε βεβαίως ολόθερμα εκείνα τα σημεία στα οποία μπορεί να υπάρξουν κοινές απόψεις».

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξοικονομήσει πόρους ύψους 11,5 δισ. ευρώ, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι επί δυο χρόνια εφαρμόζεται, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, η ίδια συνταγή: Οι τεχνοκράτες της Τρόικας «έρχονται, ακτινογραφούν και δεν είναι ικανοποιημένοι -γιατί είναι προδιαγεγραμμένο εκ των προτέρων ότι δεν είναι ικανοποιημένοι σε σχέση με την επίτευξη των στόχων».

Κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχει πιθανότητα αυτή η πολιτική να οδηγήσει σε επίτευξη στόχων. Η κοινωνία κυριολεκτικά χρεοκοπεί και ειλικρινά τρέμω στην προοπτική ποιο θα είναι το τέλος αυτής της συνταγής».
...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: