18.7.12

Περιμένοντας, εις μάτην, τους φύλακες...


Το ένα πρόβλημα μετά το άλλο παρουσιάζει η συμμετοχή της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου: Αφού η εταιρεία δεν κατάφερε να μαζέψει όσους φύλακες είχε δεσμευτεί, φαίνεται τώρα πως ακόμη και μερικοί από τους διαθέσιμους δεν εμφανίζονται στους χώρους των εκδηλώσεων. Ενώ οι...

αθλητές έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στη βρετανική πρωτεύουσα, οι διοργανωτές στρέφονται τώρα σε ενισχύσεις, εκ νέου, από τον στρατό και την αστυνομία -και οι Λονδρέζοι οδηγοί μαθαίνουν, με προβλήματα είναι η αλήθεια, τις ολυμπιακές λωρίδες.

Όπως ανέφερε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τερέζα Μέι, πέραν των ελλείψεων με την εταιρεία, υπάρχουν «και άτομα που τώρα λένε πως δεν θα θέλουν να αναλάβουν το έργο φύλαξης, για διάφορους λόγους». Το πόσοι από τους από τους 20.000 φύλακες που θα παρείχε η εταιρεία θα απασχοληθούν τελικά αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

Η εταιρεία, τόνισε η υπουργός, «είχε επανειλημμένα διαβεβαιώσει πως θα υπερκάλυπτε τις δεσμεύσεις». Το φιάσκο, που έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην εταιρεία, απειλεί και το κύρος της διοργάνωσης.

Έτσι, για να διασφαλιστεί η ομαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών, ο στρατός και η αστυνομία θα πρέπει να δώσουν επιπλέον δυνάμεις. Το κενό θα κληθούν αρχικά να καλύψουν επιπλέον 3.500 στρατιώτες και, όπως μεταδίδει η Telegraph, αξιωματικοί έχουν ήδη φτάσει στα κεντρικά της ιδιωτικής εταιρείας για τον «χακί» συντονισμό της επιχείρησης.

Παράλληλα, θα επιστατευτούν ή θα αρχίζουν να καλούνται νωρίτερα επί το έργον αστυνομικοί από οκτώ τμήματα -απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις εντός της Αστυνομίας, η οποία βλέπει γενικά τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης ως τη «φθηνότερη» επιλογή για τη ασφάλεια δημόσιων εκδηλώσεων.

«Είναι απαράδεκτο πως οι ένστολοι... θα πρέπει να αλλάξουν τα σχέδιά τους μετά από τόσο σύντομη ειδοποίηση για να καλύψουν το χαμό που προκάλεσε η αδυναμία της ιδιωτικής εταρείας να τηρήσει αυτά που υποσχέθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό Sky News ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών στο West Midlands, Ίαν Έντουαρτντς.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ

Τη Δευτέρα, ημέρα άφιξης των πρώτων αθλητών στη βρετανική πρωτεύουσα, μπήκε σε ισχύ η πρώτη οδική ολυμπιακή λωρίδα για τη διευκόλυνση των οχημάτων των αποστολών -η πρεμιέρα έγινε στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το αεροδρόμιο του Χίθροου με την πόλη.

Τα προβλήματα, μέχρι να εξοικειωθούν οι οδηγοί, δε έλειψαν: Η αμερικανική ομάδα στίβου έκανε τέσσερις ώρες να φτάσει στο Ολυμπιακό Χωριό. «Δεν ήταν καλή η πρώτη εντύπωση από το Λονδίνο» σχολίασε στο twitter το Κέρον Κλέμεντ.

Οι Λονδρέζοι, που ξέρουν τι σημαίνει κίνηση και σύντομα θα αντιμετωπίσουν ένα δίκτυο ολυμπιακών λωρίδων μήκους 48 χλμ., έχουν αρχίσει να αναφέρονται στις λωρίδες ως «διαδρόμους ZiL» -τις λωρίδες στους δρόμους της σοβιετικής Μόσχας αποκλειστικά την κίνηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων...
neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: