6.7.12

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόβα τζενεράλε της αντιπολιτευτικής του τακτικής...


Την αντιπολιτευτική του γραμμή αναμένεται να καθορίσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, λίγες ώρες πριν αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.


Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. θα...
οριστούν και οι ομιλητές του κόμματος στην τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια.


Όπως αναφέρει το Έθνος, από τις ομιλίες τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και των βουλευτών που μετέχουν στη «σκιώδη» κυβέρνηση, θα διευκρινιστούν οι «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η στάση που θα κρατήσει σε κεντρικά ζητήματα που έχουν τεθεί, όπως η εφαρμογή του μνημονίου, οι αποκρατικοποιήσεις, οι απολύσεις και τα εργασιακά.


Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη δοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Εχθές Πέμπτη, με ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας ότι τα όσα προεκλογικά υποστήριζαν περί επαναδιαπραγμάτευσης, έχουν δώσει τη θέση τους στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, αγνοώντας πλήρως το μήνυμα των εκλογών.


Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την απόφασή του να συναντηθεί με την τρόικα, πριν τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.


Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή του κ. Σαμαρά να συναντηθεί πρώτα με την τρόικα και μετά να παρουσιάσει στη Βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δείχνει με σαφήνεια τις προθέσεις και τις προτεραιότητές της.
apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: