8.7.12

Κεδίκογλου: Κινδυνεύουμε να γίνουμε χώρα αυτοκτονιών - Όχι άλλες θυσίες...


Ως κυβέρνηση που δεν έχει περίοδο χάριτος και πρέπει να κινηθεί άμεσα για να στείλει το μήνυμα «we mean business» στην Ευρώπη τηρώντας τις δεσμεύσεις της Ελλάδας, χαρακτηρίζει την ... κυβέρνηση Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, που τονίζει ότι έχει αντιρρήσεις για τις εξεταστικές επιτροπές που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στην Real Νews, o κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι «να μην υποστούν άλλες θυσίες οι Έλληνες», καθώς όπως λέει «κινδυνεύουμε να γίνουμε χώρα αυτοκτονιών»

Η πρόταση που θα προωθήσει η κυβέρνηση Σαμαρά, επισημαίνει ο Σίμος Κεδίκογλου, είναι η επιμηκυνση της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους, και παράλληλα «να πετύχουμε κάτι αντίστοιχο και με τις υποχρεώσεις των πολιτών απέναντι στο κράτος». Ουσιαστικά, η κυβέρνηση κλείνει το μάτι για ρύθμιση οφειλών προς τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου χαρακτηρίζει ώριμο το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ της εστίασης στο 13%.

Για την αθώωση του Άκη: Δεν είχαμε τα μέσα...

Αναφερόμενος στις πέντε εξεταστικές επιτροπές που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε χτες στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Κεδίκογλου τονίζει ότι έχει αντιρρήσεις για τη χρησιμότητα των εξεταστικών επιτροπών. Αναφέρεται μάλιστα στην εξεταστική επιτροπή για τα εξοπλιστικά του 2004 (που αθώωσε τότε τον Άκη Τσοχατζόπουλο) καθώς όπως λέει «δεν είχαμε τα μέσα για να αποδείξουμε αυτό που ήταν εξόφθαλμο και να απονείμουμε δικαιοσύνη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: