15.7.12

Προϊόντα Πηλίου στη μακρινή Κίνα...


Στο «Dalian International Wine & Dine Φεστιβάλ» ένα σημαντικό φεστιβάλ- Έκθεση Οίνου και Ποτού που διεξάγεται από τις 12 Ιουλίου μέχρι σήμερα Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 στην πλατεία Xinghai στην πόλη Dalian της Κίνας, συμμετέχει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.

Η εκδήλωση φιλοξενείται από την τοπική κυβέρνηση και...
συνδυάζει πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διάφορα εορταστικά happening, εμπορικές δραστηριότητες κ.λπ. Συνδιοργανώτρια εταιρία είναι η Codavi International, o γενικός διευθυντής της οποίας Daniel Counio, πέρασε ένα διήμερο τον Ιούνιο στο Πήλιο.

Μαζί με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στ. Παπαϊωάννου, επισκέφθηκαν πολλούς παραγωγούς οίνου και τροφίμων της περιοχής (ΕΨΑ, ΕΑΣ Πηλίου, Βιομηχανία Ελαιών Σιούρας Α.Ε. και διάφορους αμπελώνες). Ο κ. Daniel (Δανιήλ) Counio θα βρίσκεται στην Dalian την περίοδο της έκθεσης όπου επισήμως έχει αναλάβει την προώθηση μιας σειράς εγχώριων προϊόντων του Πηλίου.

Η εταιρεία Codavi International όπως επισημάνθηκε, είναι συνδιοργανώτρια της έκθεσης- φεστιβάλ στο πλαίσιο της οποίας, ορισμένα τοπικά προϊόντα του Πηλίου, θα εκπροσωπηθούν, με στόχο τη μελλοντική εξαγωγής τους σε μία αγορά στρατηγικής σημασίας... την Κίνα.

Στο περίπτερο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου θα φιλοξενηθούν προϊόντα από τις εξής επιχειρήσεις: Ελιές της Βιομηχανίας ελαιών Σιούρας Α.Ε., αναψυκτικά ΕΨΑ, ελαιόλαδο σε συσκευασία 1 λίτρου και 5 λίτρων από την ΕΑΣ Πηλίου Β.Σποράδων, γλυκά κουταλιού, τσίπουρο και τσιτσίραβλα από τη Δημοτική Επιχείρηση Νοτίου Πηλίου, εμφιαλωμένο βιολογικό κρασί αμπελώνων ΠΑΤΙΣΤΗ και ασκός κρασί από τους αμπελώνες οικογενείας ΡΑΚΗ.

Στο περίπτερο θα γίνεται κάθε μέρα γευσιγνωσία των παραπάνω προϊόντων. Να σημειωθεί ότι ο κ. Daniel Counio ήταν υπεύθυνος για την επιλογή των κρασιών που προσφέρθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004....
http://thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: