20.7.12

Απάτη με ιστοσελίδες που υπόσχονται σε Έλληνες εργασία στο Λονδίνο...


...για την περίοδο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων...
...«Μαϊμού» είναι τελικά κάποιες ιστοσελίδες που έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο και προσφέρουν δήθεν εργασία σε Έλληνες στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα του Λονδίνου, για την περίοδο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων!!!

Οι... υποτιθέμενοι εργοδότες, αφού λάβουν τα προσωπικά στοιχεία των ενδιαφερόμενων, απαντούν θετικά στις αιτήσεις τους, ζητώντας ωστόσο να προκαταβάλουν μέρος των εξόδων του ταξιδιού και της διαμονής τους.


Μάλιστα, ζητούν τα χρηματικά ποσά να αποστέλλονται μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς χρημάτων (western union, moneygram) και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Έτσι, η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος συνιστά την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση τέτοιων παραπλανητικών ιστοσελίδων στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν πρέπει να αποστέλλονται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία σε άγνωστα άτομα και πρέπει να διασταυρώνεται η ύπαρξη των εταιριών, που προσφέρουν τις θέσεις εργασίας και να επικοινωνούν με αυτές, ώστε να επαληθεύουν το περιεχόμενο των αγγελιών.

Επίσης, γίνεται έκκληση στους χρήστες του διαδικτύου σε ανάλογες περιπτώσεις να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr ή στα τηλέφωνα 11012 και 210-6476464.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: