3.7.12

Βενιζέλος: Δεν χρειάζεται να γίνει μείωση των δημοσίων υπαλλήλων!...


από Παραπολιτική
Παραθέτω ένα απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στο συνέδριο του Economist:
Είδα να μένει αναπάντητη στην προηγούμενη συζήτηση η ερώτηση για το αν πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων. Με έναν βάρβαρο και επιθετικό τρόπο, δηλαδή για λόγους παιδαγωγικούς μείωση κατά 15.000 του αριθμού...



...των δημοσίων υπαλλήλων. (Όχι των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα), είναι προφανές ότι δε χρειάζεται να γίνει. Αλλά πρέπει να...

...είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μία επιστημονικά και διαδικαστικά έντιμη αξιολόγηση των υπηρεσιών, των δομών και του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Να κάνουμε τις αναγκαίες μετατάξεις και μετακινήσεις. Να καταργήσουμε κλάδους και στεγανά και ν’ αξιοποιήσουμε το υπάρχον δυναμικό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δημοσιονομικά αποτελέσματα πολύ σοβαρότερα από τα σχεδόν μηδενικά αποτελέσματα που έχει η μείωση κατά 15.000 του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων για λόγους συμβολικούς.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο κ.Βενιζέλος δεσμεύθηκε ως Υπ.Οικονομικών για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και μέσω απολύσεων. Πολιτεύθηκε προεκλογικά τονίζοντας ότι μόνο αυτός είναι ο δρόμος για τη σωτηρία της χώρας.

Σήμερα, τα παίρνει όλα πίσω. Σοβαρός πολιτικός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: