9.7.12

Και τώρα τι κάνουμε; ...


logoplokies.blogspot.gr

Το ΠΑΣΟΚ μας ξανακαλεί ! Το Κίνημά μας, το Κίνημα του λαού, που με τα συνθήματά του, τον ξεσήκωσε και με την πολιτική του, τον οδήγησε στην απελευθέρωση από το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς και στην πιο ισότιμη συμμετοχή στα οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας, προσπαθεί να...

βρει τον τρόπο να γυρίσει σελίδα.

΄Ολα, σχεδόν, μοιάζουν σαν ν΄ αρχίζουν απ΄ την αρχή. Σχεδόν όλα : Ανδρέας ένας ήταν, δεν θα υπάρξει ξανά !...

Χτυπημένο βαριά, στραπατσαρισμένο εκλογικά, το ΠΑΣΟΚ μας, εγκαταλείφθηκε από το λαϊκό δυναμικό του, λόγω των πολιτικών που αναγκάστηκε ν΄ ασκήσει, όταν βρέθηκε με την καυτή πατάτα στα χέρια. Το δίκιο κι εδώ κι εκεί, είναι νωρίς, για να γίνει ο τελειωτικός απολογισμός και να πάρει, ξεκάθαρα, μεριά.

Η τωρινή πολιτική κατάσταση, απόλυτα, μεταβατική, θ΄ ακολουθήσει νομοτελειακά και η σύντομη "δοκιμή", στην κυβερνητική πράξη, των μικρομέγαλων της λεγόμενης αριστεράς ( οι οποίοι θα φύγουν κλωτσηδόν...), και στη συνέχεια θάρθει η ώρα της μεγάλης σύνθεσης : η παρουσίαση των πολιτικών κι των σχημάτων, που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στη νέα εποχή, σε μιαν άλλη πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή, χωρίς τους όρους και τις διαδικασίες, που φέρνουν κρίσεις και μαρασμό και χρεοκοπία.

Εκείνη τη στιγμή, το ΠΑΣΟΚ πρέπει νάναι παρών και για νάναι, πρέπει να ετοιμασθεί από τώρα !

Αυτή η νέα αρχή δεν γίνεται με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, μπορούμε επ΄ αυτών νάχουμε πλείστες όσες ενστάσεις και δισταγμούς, γίνεται όμως κι αφού γίνεται, κανένας από εμάς δεν μπορεί να λείψει. Έχουμε μάθει σ΄ όλη μας την πολιτικοκοινωνική δράση μας, πως οι μάχες δίνονται παντού, αλλά οι πιο σκληρές και ουσιαστικές, είναι αυτές που δίνονται εσωκομματικά. Εκεί δοκιμάζονται και κρίνονται όλα και όλοι, κυρίως οι ηγεσίες, οι θέσεις τους, οι εξαγγελίες τους και οι πρακτικές τους.

Ζήσαμε απόπειρες κι απόπειρες άλωσης και ελέγχου του Κινήματος, προσπάθειες και προσπάθειες ποδηγέτησής του και αλλοτρίωσής του, τις οποίες και πάντα αντιπαλέψαμε, από τα μέσα.

Αυτό και θα ξανακάνουμε, λέγοντας και πάλι "ναι" στο νέο κάλεσμα του Κινήματος και κάνοντας, καλύτερα, αυτό που πάντα κάναμε !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: