14.7.12

Οικογένειες χωρίς ρεύμα... εν μέσω καύσωνα...


Εφιαλτικές στιγμές περνούν εκατοντάδες οικογένειες στην πρωτεύουσα της Αχαΐας οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία λίγους μήνες πριν θεωρούσαν πως είχαν διαμορφώσει τη ζωή τους σε... ανθρώπινα επίπεδα.
Πρόκειται για οικογένειες τις οποίες κτύπησε η ανεργία λόγω της κρίσης με αποτέλεσμα εν μέσω καύσωνα να είναι χωρίς ρεύμα.
Οι στιγμές που ζουν είναι ανυπόφορες καθώς εν μέσω καύσωνα ενώ διαθέτουν κλιματιστικά, δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν λόγω οφειλής στη ΔΕΗ η οποία τους έχει κόψει το ρεύμα.
Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα Χ. Μασσαράς μιλώντας στον «Κόσμο» έκανε λόγω για αδιανόητες ν καταστάσεις τις οποίες χαρακτήρισε σύγχρονα βασανιστήρια.
Σε πολλές περιπτώσεις χθες και προχθές οικογένειες οι οποίες διαθέτουν κλιματιστικά και ανεμιστήρες αλλά δεν έχουν ρεύμα, κατέφυγαν σε δημόσια κτίρια προκειμένου να δροσιστούν.
Το μαρτύριο δεκάδων οικογενειών που ζουν στο σκοτάδι στην Πάτρα δεν έχει τελειωμό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις από την αρχή του καλοκαιριού έχουν καταγραφεί περιστατικά τα, οποία δικαίως χαρακτηρίζονται ως ειρωνεία της τύχης.
Οικογένειες παίρνουν τρόφιμα από την τράπεζα τροφίμων ή εξασφαλίζουν τρόφιμα από προσφορές συμπολιτών, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να τα συντηρήσουν , καθώς δεν υπάρχει ρεύμα με αποτέλεσμα αυτά να μένουν εκτός ψυγείου και ν' αλλοιώνονται μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.
Ο πρόεδρος του κοινωνικού τομέα κ. Μασσαράς αναφερόμενος στο θέμα έκανε λόγο για αδιανόητες καταστάσεις τις οποίες ποτέ δεν περίμενε πως θα συναντούσε.
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: