14.7.12

Παράταση λίγων εβδομάδων για την Ελλάδα δίνει η Α. Μέρκελ...


Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post, η Α. Μέρκελ δεν σκοπεύει να δώσει την διετή επιμήκυνση που επιθυμούν οι Έλληνες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, φαίνεται να...
παραμένει σκληρή στη στάση της για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post, η κ. Μέρκελ διαβεβαίωσε τους ξένους εταίρους της, πως η μόνη χρονική καθυστέρηση που θα μπορούσε να δώσει στην Ελλάδα είναι το πολύ «λίγες εβδομάδες».

Η Ελλάδα ζητά παράταση δύο χρόνων, ώστε να εξοικονομήσει 11,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2014. Όπως γράφει η εφημερίδα, η έκθεση της τρόικας για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δείχνουν μια καταστροφική εικόνα για την κατάσταση της χώρας. Ειδικότερα, αναφέρεται απόκλιση στους 210 από τους 300 στόχους του προγράμματος προσαρμογής.

Κομισιόν: «Αξιολόγηση για Ελλάδα μετά τη συνολική έκθεση της τρόικας»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της προαναφερθείσας γερμανικής εφημερίδας, λέγοντας ότι θα πρέπει να περιμένει την ολοκληρωμένη έκθεση της τρόικας.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τους δημοσιογράφους, ο Σίμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα περί τα τέλη Ιουλίου για να αξιολογήσει τις ακολουθούμενες πολιτικές και τη συμμόρφωση με τους στόχους του Μνημονίου.

«Όταν ολοκληρωθεί η αποστολή της τρόικας θα μπορούμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να κάνουμε σχόλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: