8.7.12

Νέα μέτρα στην Ισπανία...


Η Ισπανία θα λάβει νέα «σημαντικά» μέτρα τις επόμενες ημέρες για να μειώσει το έλλειμμά της, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, μετά από μια... εβδομάδα μεγάλων εντάσεων γύρω από την δημοσιονομική σταθερότητας της χώρας.

«Στις μέρες που έρχονται θα πάρουμε αποφάσεις που θα μειώσουν το δημόσιο χρέος. Θα πάρουμε νέες αποφάσεις σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ορισμένες από αυτές θα είναι σημαντικές», τόνισε. «Ορισμένα από τα μέτρα αυτά θα ληφθούν μέσα στον Ιούλιο και άλλα αργότερα», πρόσθεσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της Ισπανίας αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα, ωθώντας το επιτόκιο δανεισμού της σε επικίνδυνα επίπεδα. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ισπανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει περικοπές την επόμενη εβδομάδα για να μειώσει το έλλειμμα των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ραχόι θα μιλήσει στη Βουλή την Τετάρτη για το σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών που συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα από τους ευρωπαίους εταίρους. Ο Ισπανός πρωθυπουργός προέτρεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες να δράσουν γρήγορα για να θέσουν σε εφαρμογή τη συμφωνία που επετεύχθη στις 29 Ιουνίου, η οποία προβλέπει να επιτραπεί στα ευρωπαϊκά ταμεία αρωγής να βοηθήσουν άμεσα τις ευρισκόμενες σε δυσκολία τράπεζες.

«Έχουμε φτάσει σε σημαντικές συμφωνίες, αλλά αυτό που πραγματικά θα καθορίσει την επιτυχία τους, είναι η ικανότητα να τις μετατρέψουμε σε πραγματικότητα με γρήγορο, ευέλικτο και αποτελεσματικό τρόπο», τόνισε ο κ. Ραχόι. «Η Ευρώπη πρέπει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της το συντομότερο δυνατόν», κατέληξε.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: