25.7.12

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Συμπληρωματική απολογία ζητεί να δώσει άλλος ένας κατηγορούμενος...


Συμπληρωτική απολογία ζητεί να δώσει στον ανακριτή, μετά το Νίκο Ζήγρα, άλλος ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, τέσσερις μήνες μετά την προφυλάκισή του. Όπως επισημαίνει, θέλει να απολογηθεί επί της ουσίας για την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Πρόκεται για...
τον επιχειρηματία, διευθύνοντα σύμβουλο και μεγαλομέτοχο της Arcon Constructions, Αστέριο Οικονομίδη, που υπέβαλε ήδη, μέσω του συνηγόρου του, αίτημα στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για να απολογηθεί για την κακουργηματική κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αντιμετωπίζει, καθώς τον περασμένο Απρίλιο μετά την σύλληψη του είχε επιφυλαχθεί για την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος, που αύριο Πέμπτη πρόκειται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, εμφανίζεται διατεθειμένος «να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή» για την σχέση του και τον βαθμό εμπλοκής του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, αύριο αναμένεται να υποβάλει μήνυση και αγωγή σε βάρος του Νίκου Ζήγρα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης τον οποίο στην πρόσφατη απολογία του ο εξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου, ενέπλεξε στην όλη υπόθεση. Μάλιστα ο κ. Ζήγρας απέδωσε στον πρώην υπουργό σημαντικό ρόλο, λέγοντας πως «ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Τσοχατζόπουλου», υποστηρίζοντας πως μετέφερε συχνά χρήματα σε βαλίτσες. Ο κ. Μιχαηλίδης έχει αρνηθεί, με δήλωσή του, πως έχει ανάμειξη στην υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: