18.7.12

Έξαλλοι οι Γερμανοί με τον Μπλάτερ...


Είχε δεν είχε τα κατάφερε πάλι ο Σεπ Μπλάτερ. Αυτή τη φορά έστρεψε όλη τη Γερμανία εναντίον του. Ο πρόεδρος της FIFA, ούτε λίγο, ούτε πολύ, σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα «Blick» υπονόησε ότι η Γερμανία «εξαγόρασε» μία ψήφο για να αναλάβει τη διοργάνωση του ...

Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Γενικότερα, η διαδικασία της ψηφοφορίας δεν ήταν διάφανη για το αφεντικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας και υποψιάζεται ότι υπήρξε αδικία.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τις δηλώσεις του Μπλάτερ» δήλωσε ο Φραντς Μπέκενμπαουερ, που ήταν επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής στο Μουντιάλ που έγινε στη χώρα του.
Οι υποψίες του Μπλάτερ πάντως, που έγιναν γνωστές με έξι χρόνια καθυστέρηση, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η Νέα Ζηλανδία απείχε από την ψηφοφορία. «Οταν μιλάμε για Παγκόσμιο Κύπελλο που αγοράστηκε, θυμάμαι το 2006 που τελευταία στιγμή κάποιος αποχώρησε από την ψηφοφορία και αντί να έχουμε ισοπαλία 10-10 στις ψήφους, η Γερμανία πήρε τη διοργάνωση με 10-9» δήλωσε ο Ελβετός παράγοντας.

Η απάντηση του Μπέκενμπαουερ ήταν άμεση: «Δεν θυμάται ούτε το ακριβές αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο Μπλάτερ. Ήταν 12-11 και όχι 10-9. Και οι οκτώ ευρωπαϊκές χώρες είχαν ψηφίσει υπέρ της Γερμανίας, αυτή ήταν η σημαντικότερη διαφορά για να πάρουμε τη διοργάνωση.»

Ο πρόεδρος της γερμανικής λίγκας Ράινχαρτ Ράουμπολ ήταν πιο οξύς στην αντίδρασή του και ζήτησε ευθέως από τον πρόεδρο της FIFA να παραιτηθεί, με αφορμή του σκάνδαλο με την εταιρεία ISL, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρόεδρος Ζοάο Χαβελάνζ είχε πάρει ως μίζες τεράστια ποσά για εμπορικές συμφωνίες.
«Δεν είναι καινούριο το ότι θέλουν να με ξεφορτωθούν» συνέχισε ο Μπλάτερ. «Άλλοτε είναι τα βρετανικά μέσα, άλλοτε οι Αμερικανοί και τώρα οι Γερμανοί. Μου τηλεφώνησε ο Ράουμπολ και μου ζήτησε να παραιτηθώ. Του απάντησα ότι δεν είναι τόσο απλό όσο φαντάζεται. Εκλέχθηκα από το συμβούλιο. Κανένας σύλλογος και καμία χώρα δεν μπορεί να αποφασίσει πότε και αν θα φύγω...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: