22.7.12

«ΣΥΡΙΖΑ παντού» το νέο σύνθημα Τσίπρα...


Πρωτοβουλίες για την επικράτηση της ελληνικής και την ευρωπαϊκής αριστεράς αναλαμβάνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με κεντρικό σύνθημα «ΣΥΡΙΖΑ παντού».

Μιλώντας στο Θερινό Πανεπιστήμιο του... Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στην Πορταριά του Πηλίου, εξήγησε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, σταμάτησε να είναι μια δύναμη καταγγελίας και έγινε δύναμη υπόσχεσης της αλλαγής. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επιτυχία του κόμματός του θα είναι ένα πυροτέχνημα, το οποίο θα σβήσει, αν στον επόμενο χρόνο δεν υπάρξουν μικροί ή μεγαλύτεροι ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη, αν τον επόμενο χρόνο, δεν έχουμε μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις αλλά και εκλογικές νίκες στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας, όμως, ότι «χρειάζεται συντονισμός, επικοινωνία και κοινή στόχευση». Και «νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ένα πυροτέχνημα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Όπως εμείς στην Ελλάδα λέμε «ΣΥΡΙΖΑ παντού», έτσι, μπορούμε να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι ως οργανωτικό σχήμα, αλλά ως μοντέλο συνεργασίας πλουραλιστικής σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και στόχευσης σε μια εναλλακτική προοπτική, θα δούμε λοιπόν αυτό το μοντέλο σε όλη την Ευρώπη να αναδεικνύει ότι η Αριστερά μπορεί να είναι η πρωταγωνιστική δύναμη στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα».

Αναλύοντας την εικόνα του κόμματός του και με μια ιδιαίτερα αυτοκριτική αναφορά στην πορεία της ελληνικής αριστεράς, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο για την ελληνική αριστερά που -κακά τα ψέματα- δεν είναι δα και το καλύτερο διεθνώς παράδειγμα. Μια ελληνική αριστερά, που, όπως είπε, κάθε φορά που έχουμε Πρωτομαγιά οργανώνει δύο ή τρεις ή τέσσερις διαφορετικές συγκεντρώσεις εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς. Μια ελληνική αριστερά η οποία από το '90 και μετά, μετά την πτώση δηλαδή του Τείχους και του υπαρκτού σοσιαλισμού, ασχολείται περισσότερο με το να τρώει τις σάρκες της παρά να βρει τα κοινά σημεία για να αντεπιτεθεί και να αντιπαρατεθεί στην ταξική επίθεση.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν περιμένει τίποτα από την σημερινή κυβέρνηση, ενώ αντίθετα υπογράμμισε ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα άλλαζε το σκηνικό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη καθώς, όπως είπε, αν υπήρχε μια σημαντική ελπίδα, όχι για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη και την Ευρώπη, ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, στην διακυβέρνηση.

Οι χώρες του Νότου, τόνισε, έγιναν απλά το πειραματόζωο σε μια διεθνή, πανευρωπαϊκή κρίση το πειραματόζωο για να εφαρμοστεί ένα πείραμα που θα εξάγει πολιτική αντιμετώπιση σε όλη την Ευρώπη. Πολύ σύντομα η κρίση θα αγγίξει την καρδιά της Ευρώπης και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε από την εμπειρία της Ελλάδας ότι η σύγκρουση θα είναι σκληρή.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: