11.7.12

Συναγερμός στην Ιταλία για τον καύσωνα...


Πολύ υψηλές θερμοκρασίες δεν καταγράφονται μόνο στην χώρα μας, αλλά και στην γειτονική Ιταλία, όπου έχει σημάνει συναγερμός, καθώς ο υδράργυρος χτυπά κόκκινο στην Ρώμη, ενώ στο νότο αναμένεται να φθάσει τους... 43 βαθμούς Κελσίου.
Στην πρωτεύουσα όπου σημειώθηκε θερμοκρασία ρεκόρ- 34,5 βαθμών Κελσίου- οι κλήσεις προς το 118 (το αντίστοιχο 166), για αδιαθεσία που οφείλεται στον καύσωνα, αυξήθηκαν κατά 25%, φθάνοντας τις 3100 ημερησίως. «Θύματα» της ζέστης και οι δημοτικοί αστυνόμοι που αναγκάζονται να περνούν πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης προβλέπει την δωρεά απινιδωτών σε 180 φαρμακεία, αλλά και την παρουσία ενός ασθενοφόρου στην δημοφιλή Πιάτσα ντι Σπάνια τα σαββατοκύριακα και τις ημέρες της αυξημένης τουριστικής κίνησης για όλο το καλοκαίρι, ώστε να παρέχονται οι πρώτες βοήθειες, όπου χρειαστεί. Στην διάθεση του κοινού έχουν τεθεί και τηλεφωνικές γραμμές μέσω των οποίων παρέχονται συμβουλές.

Στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 35-40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ολόκληρες περιοχές της Σικελίας, της Καλαβρίας, της Απουλίας και της Λουκανίας, ο υδράργυρος κινείται μεταξύ 40-43 βαθμών.

Τελείως διαφορετική είναι η εικόνα στον Βορρά, όπου την Κυριακή προβλέπονται οι πρώτες καταιγίδες και μια πιο δροσερή ατμόσφαιρα.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: