21.7.12

Τι ξέχασε να πει ο Αρχιεπίσκοπος ...


Ο κ. Ιερώνυμος με γραπτή του ανακοίνωση υποστήριξε ότι η εκκλησία πληρώνει και με το παραπάνω τους φόρους ωστόσο ξέχασε να πει ότι οι ιεροί ναοί και τα μοναστήρια εξαιρούνται από το «χαράτσι».

Το δημόσιο χάνει στην.. κυριολεξία εκατομμύρια ευρώ από αυτή την εξαίρεση για το ειδικό τέλος ακινήτων. Μόνο να σκεφτεί κανείς τα δεκάδες τετραγωνικά μέτρα που έχει έκταση ο κάθε ναός για να αντιληφθεί τα τεράστια ποσά που χάνονται.

Παράλληλα πολλά μοναστήρια και μεγάλα προσκυνήματα σε ολόκληρη την χώρα στα οποία εισρέουν κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες ευρώ εξαιρούνται από το χαράτσι. Μερικά από αυτά ανήκουν στην δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής, όπως η Μονή Πετράκη αλλά και η Μονή Πεντέλης. Επίσης εκτός ειδικού τέλους ακινήτων έχει τεθεί από την πρώτη στιγμή και η μονή Ευαγγελιστρίας στην Τήνο αλλά και δεκάδες προσκυνήματα.

Στην μακροσκελή επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος δεν αναφέρεται στο επίμαχο θέμα.

Επίσης τόσο η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία έχουν είτε παραιτηθεί του μισθού τους είτε έχουν ανακοινώσει περικοπές. Ο κ. Ιερώνυμος ως Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου και της Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας ουδέποτε έχει προτείνει την μείωση του μισθού των Μητροπολιτών. Αντιθέτως πολλοί είχαν διαφωνήσει και είχαν χλευάσει την απόφαση των Μητροπολοτών Μεσογαίας και Αλεξανδρουπόλεως να παραιτηθούν από τον μισθό τους.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: