10.7.12

Καλπάζοντας στις πλαγιές του Ολύμπου!...


Του Δημήτρη Βάλλα
Με πολλά... «χάπενινγκ» και μέσα σε κλίμα γενικού ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τριήμερο της εβδομάδας που μας πέρασε η ετήσια συνάντηση των φίλων των Αλόγων Νομού Λάρισας στην ορεινή Καλλιπεύκη και συγκεκριμένα στη δασώδη περιοχή της Πατωμένης.

Η συνάντηση που διοργανώνεται για ...
δεύτερη φορά είχε απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή από τον Νομό, τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα και πλέον καθιερώθηκε σαν θεσμός που κάθε χρόνο θα επαναλαμβάνεται μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Την όλη εκδήλωση, που είχε μεγάλη επιτυχία, οργάνωσαν από κοινού οι Φίλοι Αλόγου Αργυροπουλίου, ο Ιππικός Σύλλογος Τυρνάβου, ο Ιππικός Σύλλογος Γόννων και ο Ιππικός Σύλλογος Μακρυχωρίου.

Εκεί στην Πατωμένη την περασμένη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή συγκεντρώθηκαν πάνω από 120 άλογα και την τιμητική του είχε το μικρόσωμο θεσσαλικό άλογο, γνωστό και ως «αραβάνι».

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι συμμετέχοντες είχαν μια ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες με διαδρομές 15-20 χιλιομέτρων μέσα στο δάσος, με αγωνίσματα, αλλά και επιδείξεις δεξιοτήτων, ενώ η κορύφωση που σηματοδότησε και το τέλος της συνάντησης -με ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά -ήταν το βράδυ της Κυριακής με μεγάλο γλέντι στην Πατωμένη.

Μιλώντας στην «Ε» οι διοργανωτές της συνάντησης των «Φίλων των Αλόγων» μας τόνισαν ότι στον χώρο έφθασαν άλογα και αναβάτες από όλη την Ελλάδα που στήριξαν την προσπάθεια και συγκεκριμένα από Καρδίτσα, Σοχό, Σέρρες, Βέροια, Γρεβενά, Γιαννιτσά, Βόλο και αλλού, εκφράζοντας παράλληλα και τις ευχαριστίες τους στους φορείς, αλλά και στον απλό κόσμο που στήριξε την προσπάθεια αυτή.
http://www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: