26.7.12

Άρχισαν και οι επιχειρηματικοί πόλεμοι...


Μαθαίνουμε από έγκυρες κυβερνητικές πηγές ότι γίνεται επιχειρηματικός πόλεμος, πραγματική «σφαγή» για μια σειρά από θέματα που έρχονται στο προσκήνιο. Ειδικά για θέματα που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις, τα deals που κυοφορούνται, το πώς θα μοιραστεί η πίτα σε επιχειρήσεις όπως ο...
ΟΠΑΠ, αλλά και η ενέργεια, τα μεγάλα έργα κ.λπ.

Κοπελούζος, Μπόμπολας, Κόκκαλης, αλλά και Κοντομηνάς, Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενδιαφέρονται για το άνοιγμα του τζόγου στην Ελλάδα καθώς και για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. Οπότε, τους επόμενους θα δούμε πάρα πολλά στον επιχειρηματικό πόλεμο αλλά και στο πώς τα media θα κάνουν τα δικά τους παιχνιδάκια.

Η αρχή έγινε καθώς στα δύο μοιράστηκε η πίτα του τζόγου από τον ΟΠΑΠ στην πρώτη ουσιαστικά «κόντρα». Η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να διαλέξει την εταιρεία G2 που ανήκει στον όμιλο της Lottomatica ως στρατηγικό εταίρο για τη διάθεση των παιχνιδιών του μέσω του διαδικτύου.

Επίσης, αποφάσισε να προχωρήσει στην αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της Intralot, της οποίας ο τεχνικός φάκελος κρίθηκε επαρκής σε αντίθεση με της Lottomatica που κόπηκε από το διαγωνισμό. Έτσι, κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος, ούτε οι Ιταλοί, ούτε και ο εθνικός προμηθευτής, Σ. Κόκκαλης που μοιράστηκαν και πήραν από ένα κομμάτι της πίτας του ΟΠΑΠ, αλλά η συνέχεια θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ έχουν ως εξής:

1. Επέλεξε την εταιρεία G2, του ομίλου της Lottomatica, ως στρατηγικό εταίρο για την διάθεση των τυχερών παιχνιδιών της μέσω του διαδικτύου. Με την υπογραφή των συμβάσεων ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία. Η επιλογή αυτή επιτρέπει στην ΟΠΑΠ Α.Ε. να κάνει ένα νέο σημαντικό βήμα στην ιστορία της, προσφέροντας και υπηρεσίες iGaming. Σε joint venture με την G2 θα προσφέρει και στο Internet, με χρήση κάρτας παίκτη, όλα τα γνωστά της παιχνίδια, αλλά θα διεκδικήσει και νέα παιχνίδια, τα οποία θα αδειοδοτήσει στο μέλλον το δημόσιο.

2. Ενέκρινε το πρακτικό της τεχνικής αξιολόγησης της επιτροπής του διαγωνισμού για τον Τεχνολογικό Πάροχο του κεντρικού συστήματος λειτουργίας των 11 παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. και αποφάσισε να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία με την αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της Intralot, καθώς ο τεχνικός φάκελός της κρίθηκε επαρκής, σύμφωνος με τους όρους, τις απαιτήσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης.

Πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί ότι έχουν ακουστεί πολλά για τον τζόγο και για τη μοιρασιά. Για παράδειγμα ότι Lottomatica και Intralot μπορεί να συγκρούονται μερικές φορές, αλλά ακούγεται ότι συνεργάζονται και για άλλες μεγάλες μπίζνες που έχουν να κάνουν με τον τζόγο στην Ελλάδα.

Επίσης, έχει ακουστεί ότι μαζί με τους Ιταλούς σε αγαστή συνεργασία βρίσκεται και ο Φώτης Μπόμπολας.

Άλλωστε, έρχονται κι άλλες δουλειές όπως τα VLTS, οι παιχνιδομηχανές δηλαδή που θα εγκατασταθούν σε όλα τα πρακτορεία και θα κάνουν την Ελλάδα ένα απέραντο καζίνο.
http://www.antinews.gr/2012/07/26/172301/

Δεν υπάρχουν σχόλια: