10.7.12

Τσίπρας: Δεν θέτουμε θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης αλλά πολιτικής και ηθικής...



Aπόσπασμα από τη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου:

Η κυβέρνηση έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Έλαβε την ψήφο των πολιτών πριν από λίγες μέρες και... χθες έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης στις προγραμματικές δηλώσεις. Δεν τίθεται για μας θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης. Τίθεται θέμα πολιτικής νομιμοποίησης. Θέμα ηθικής τάξης. Γιατί και αυτή η κυβέρνηση...


....όπως και η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, επιτρέψτε μου την έκφραση, ίσως ακούγεται βαριά, αλλά υπέκλεψαν τη λαϊκή εντολή, ο κ. Παπανδρέου λέγοντας τότε λεφτά υπάρχουν, ο κ. Σαμαράς λέγοντας επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει. Και αυτό είναι θέμα ηθικής τάξης πρωτίστως.
Έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση, αλλά αυτό δεν αρκεί για να ασκούν μια πολιτική η οποία αργά ή γρήγορα θα βρει –είμαστε βέβαιοι γι αυτό- τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας σε αντίθεση. Ακόμα κι αυτούς που ψήφισαν τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Το ίδιο συνέβη και με την κυβέρνηση Παπαδήμου, που είχε 250 και… βουλευτές που στήριξαν τις προγραμματικές δηλώσεις. Το ζήτημα είναι αν η ασκούμενη πολιτική βρίσκεται σε αρμονία με τη λαϊκή βούληση. Δεν θέτουμε λοιπόν θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης λίγες μέρες μετά τις εκλογές. Θέτουμε όμως σαφώς θέμα πολιτικής και ηθικής νομιμοποίησης να προχωρήσουν σε μια πολιτική που δεν την είχαν εξαγγείλει προεκλογικά.


Σχόλιο: Πρώτα απ' όλα, να ευχαριστήσουμε τον κ.Τσίπρα που δείχνει μεγαλοψυχία και δεν θέτει ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης, λίγες μέρες μετά τις εκλογές.


Από εκεί και πέρα, θα ήθελα πολύ να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι η "πολιτική" νομιμοποίηση και κυρίως τι είναι η "ηθική". Κρατάει ο ίδιος κάποια μεζούρα ηθικής και μετρά τους αντιπάλους του;
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: