6.7.12

Μεγάλη προσφορά τροφίμων από την Κύπρο...


Σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού διανέμει ο Δήμος Αθηναίων, 20 τόνους προϊόντων πρώτης ανάγκης, αξιοποιώντας τη μεγάλη προσφορά κοινωνικής αλληλεγγύης στην οποία προχώρησε το... Ταμείο Ευημερίας Υπαλλήλων Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ΤΕΥ –ΑΤΗΚ.

Τα προϊόντα παρελήφθησαν από το Δήμο Αθηναίων στις 19 Ιουνίου 2012, με τη δέσμευση να φροντίσει για την διανομή τους σε άπορες οικογένειες του Δήμου Αθηναίων, μέσω των υφιστάμενων κοινωνικών δικτύων που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Αθήνας. Τις θερμές ευχαριστίες του αλλά και την πρόθεσή του να ενθαρρύνει ανάλογες πρωτοβουλίες, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι ο δήμος σε αυτές τις κρίσιμες ώρες βρίσκεται δίπλα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Στους 20 τόνους που παραλήφθηκαν περιέχονταν τρόφιμα όπως όσπρια, γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο και ζυμαρικά, είδη προσωπικής υγιεινής, καθώς και φάρμακα. Για τον έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων και τη συσκευασία τους σε σακούλες βοήθησαν υπάλληλοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου καθώς και εθελοντές που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου μέσω των Μ.Μ.Ε.

Τα φάρμακα παραδόθηκαν την Τετάρτη 20 Ιουνίου στο Κοινωνικό Φαρμακείο προκειμένου να καλυφθούν καταγεγραμμένες ελλείψεις ενώ, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012, 12 τόνοι τροφίμων διανεμήθηκαν με την αρωγή των αυτοκινήτων του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών σε οικογένειες με παιδιά που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Τα αγαθά ήρθαν από την Κύπρο με Κοντέινερ και τα συνόδευσαν μέλη του Σωματείου ΤΕΥ– ΑΤΗΚ. Την παραλαβή εκ μέρους του Δήμου πραγματοποίησαν η αντιδήμαρχοι Αγγελική Αντωνοπούλου και Νικόλαος Κόκκινος.

Η εκφόρτωση και η τοποθέτηση των αγαθών σε προσωρινές αποθήκες πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: