23.7.12

"Ισορροπία τρόμου" για τον Κουβέλη...


Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ήρθε αντιμέτωπος με επικρίσεις αρκετών στελεχών του κόμματός του, εξαιτίας των μέτρων που... ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση. Μάλιστα, αρκετά μέλη του οργάνου αναφέρθηκαν ειδικά στις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα περικοπεί κατά 22% το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων –και μάλιστα αναδρομικά. Η εξαγγελία αυτή έγινε, εξάλλου, μερικές ώρες αφότου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχαν «εγγυηθεί», σε δημόσιες δηλώσεις τους, ότι δε θα γίνουν οριζόντιες περικοπές.
Αν και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής επιβεβαιώθηκε ότι η πλειοψηφία των στελεχών της ΔΗΜΑΡ στηρίζει την απόφαση Κουβέλη για στήριξη και συμμετοχή στην κυβέρνηση, οι επικρίσεις ήταν αρκετές και, κατά πληροφορίες, ανώτατα στελέχη του κόμματος ήταν αρκετά προβληματισμένα μετά τη συνεδρίαση.

Σε τεντωμένο σχοινί

Έτσι, προκειμένου να μετριαστούν οι αντιδράσεις, ο Φωτ. Κουβέλης ήδη ασκείται σε ισορροπία τρόμου και πατά σε δύο βάρκες. Αφενός, παραδέχεται δημοσίως (και θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση) ότι «δεν έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας για τη χώρα», ενώ την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι «ο ελληνικός λαός δεν έχει περιθώρια να φορτωθεί άλλα βάρη». Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και το πρωί της Κυριακής, στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ. «Δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές μισθών», επισήμανε. Μάλιστα, μιλώντας για τα ήδη νομοθετημένα μέτρα (σ.σ. ο λόγος για τα 3 δισ. του Μαρτίου), τα χαρακτήρισε «άδικα, άνισα, αφόρητα και αναποτελεσματικά». Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «αν δεν ξεκινήσει η αναπτυξιακή και παραγωγική διαδικασία, δεν θα υπάρξει ανάσχεση της ανεργίας ούτε ανάκαμψη των μειωμένων εσόδων του Δημοσίου».

Πάντως, τόνισε με νόημα ότι «η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο» και υπογράμμισε πως «συνεχίζεται ο αγώνας παραμονής στην Ευρωζώνη». Παράλληλα, με στόχο να μην του ασκηθεί κριτική ότι δια της διολισθήσεως αίρει την στήριξή του προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε, σε σχετικές ερωτήσεις, ότι στην Ελλάδα «πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις».
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: