11.7.12

Δεν θα διανείμει πετρέλαιο εάν δεν δοθεί επίδομα θέρμανσης η ΠΟΠΕΚ...


Την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης και την παράλληλη μείωση του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, ήτοι στο ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, προτείνει η...
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τονίζεται πως εφόσον υπάρξει η πολιτική βούληση να παταχθεί η παράνομη διακίνηση καυσίμων και το λαθρεμπόριο με την τεράστια εισφοροδιαφυγή, αυτό και θα επιφέρει πολλαπλάσια έσοδα στο κράτος και θα έχει ως αποτέλεσμα να δοθεί ένας τόνος αισιοδοξίας στην αγορά και να φτάσει το κοινωνικό αυτό αγαθό του πετρελαίου θέρμανσης ταυτόχρονα με την επιδότηση του στην καλύτερη δυνατή τιμή πώλησης και να καταστεί προσιτό προς τα ήδη οικονομικά επιβαρημένα νοικοκυριά.

Η ΠΟΠΕΚ ξεκαθαρίζει ότι η επιδιωκόμενη εξίσωση του ντίζελ θέρμανσης στο επίπεδο του πετρελαίου κίνησης θα εκτινάξει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα ύψη (με σημερινά δεδομένα πάνω από 1,4 ευρώ το λίτρο) με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά από τον επόμενο χειμώνα να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης.

Όπως μάλιστα σημειώνεται και η τιμή του φυσικού αερίου – σε όσες περιοχές είναι διαθέσιμο – έχει αυξηθεί κατά 25 % σε σχέση με πέρυσι ενώ η διαφορά τιμής με το πετρέλαιο θέρμανσης έχει περιορισθεί στο 10 %.

Η ΠΟΠΕΚ θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να γίνει αποδεκτή η εξίσωση των φόρων που ανήγγειλε η κυβέρνηση στις προγραμματικές δηλώσεις, είναι να συνοδευτεί από την καταβολή επιδόματος θέρμανσης και μάλιστα προκαταβολικά, στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης, δηλαδή στις αρχές Οκτωβρίου.

«Δηλώνουμε από σήμερα ότι αν δεν τηρηθούν τα υπεσχημένα και δεν δοθεί επίδομα θέρμανσης, έγκαιρα και πριν τις 15/10/2012, ο κλάδος θα εναντιωθεί στην εξίσωση των φόρων και θα επανεξετάσουμε τη συμμετοχή μας στην διανομή του πετρελαίου», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: