12.7.12

Παρέμβαση εισαγγελέα για μετασχηματιστές..


Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας αλλά και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας ζητά με σχετικές επιστολές που απέστειλε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου για το μείζον θέμα των συνεχών κλοπών των μετασχηματιστών από τα αντλιοστάσια των αγροτών της περιοχής μας.

Η...
κ. Καραλαριώτου μεταφέρει την οργή των αγροτών που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «έχουν έρθει πλέον αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μίας ολοκληρωτικής καταστροφής των καλλιεργειών τους, καθώς δεν μπορούν να αρδεύσουν τα χωράφια τους. Οι επιτήδιοι κλέβουν τους μετασχηματιστές προκειμένου να εκμεταλλευτούν τον χαλκό που περιέχουν και στη συνέχεια τον πωλούν σε επιχειρήσεις – κλεπταποδόχους που εμπορεύονται τέτοιου είδους μέταλλα.

Η ΔΕΗ από την πλευρά της δεν διαθέτει πλέον ικανό αριθμό μετασχηματιστών ούτε για να αντικαταστήσει τους κλεμμένους, ούτε για να τοποθετήσει νέους μετασχηματιστές στους αγρότες που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού για το έτος 2012».

Η αντιπεριφερειάρχης ζήτησε με έγγραφο που απέστειλε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση και άσκηση ποινικών διώξεων, ώστε να «τερματιστεί η ασύστολη κλοπή χαλκού στην περιοχή μας και η παράνομη διοχέτευσή του σε επιχειρήσεις – κλεπταποδόχους».

Ανάλογου περιεχομένου ήταν και η επιστολή που απέστειλε η κ. Καραλαριώτου με αποδέκτη την Αστυνομία.

Αναλυτικά, η επιστολή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας είναι η εξής:

«Θέμα: «Εισαγγελική παρέμβαση για κλοπές μετασχηματιστών ΔΕΗ»

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,

Σας ενημερώνουμε ότι οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας – και ιδιαίτερα του δήμου Κιλελέρ - βρίσκονται σε απόγνωση, διότι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα άρδευσης των καλλιεργειών τους, εξαιτίας της αδυναμίας της ΔΕΗ να ανταποκριθεί στις ανάγκες εγκατάστασης μετασχηματιστών στα αρδευτικά τους αντλιοστάσια.

Από τις αρχές του έτους και μέχρι σήμερα παρατηρήθηκε το φαινόμενο συστηματικών κλοπών των μετασχηματιστών των αρδευτικών συγκροτημάτων. Οι δράστες κλέβουν τους μετασχηματιστές προκειμένου να εκμεταλλευτούν τον χαλκό που περιέχουν και εικάζουμε ότι στη συνέχεια τον πωλούν σε επιχειρήσεις – κλεπταποδόχους που εμπορεύονται τέτοιου είδους μέταλλα.

Οι διαδοχικές κλοπές χαλκού στα αντλητικά συγκροτήματα των χωραφιών έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους αγρότες της περιοχής, αφού η ΔΕΗ δεν διαθέτει πλέον ικανό αριθμό νέων μετασχηματιστών ούτε για να αντικαταστήσει τους κλεμμένους, ούτε για να τοποθετήσει νέους μετασχηματιστές στους αγρότες που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού για το έτος 2012.

Έχουν απομείνει ελάχιστες εβδομάδες έως το πέρας της αρδευτικής περιόδου και παρόλαυτά, εξαιτίας της έλλειψης μετασχηματιστών, οι παραγωγοί μας να αδυνατούν να αρδεύσουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και ελλοχεύει, πλέον, σοβαρός κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής τους.

Χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε και όχι να αποδυναμώσουμε τους αγρότες, που αποτελούν το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής μας, ακόμη περισσότερο δε τώρα που βρισκόμαστε σε αυτή την πολύ κρίσιμη οικονομική περίοδο.

Σας καλούμε να μεριμνήσετε προσωπικά και να προβείτε άμεσα στη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής παρέμβασης καθώς και σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να εντοπιστούν οι επιχειρήσεις όπου και καταλήγουν τα κλοπιμαία.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα κινηθούν επειγόντως όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να παύσει στο μέλλον η διάπραξη ανάλογων αδικημάτων, να τερματιστεί η ασύστολη κλοπή χαλκού στην περιοχή μας και η παράνομη διοχέτευσή του σε επιχειρήσεις – κλεπταποδόχους και θα ζητήσετε την άσκηση ποινικών διώξεων.

Ευελπιστούμε ότι η πολύ καλή συνεργασία που είχαμε έως τώρα ως αιρετή Περιφέρεια θα συνεχιστεί, προς όφελος πάντα των αγροτών και της περιοχής μας και θα προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες.

Με εκτίμηση

Η Αντιπεριφερειάρχης

Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας

Ειρήνη Καραλαριώτου»
http://thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: