7.7.12

Τι ζήτησε από την τρόικα...


Στην ανάγκη να συμφωνηθεί «το γενικό πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και ένα νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής προκειμένου τα επιμέρους βήματα που πρέπει να ... γίνουν να παραπέμπουν σε αυτό το ολοκληρωμένο πλαίσιο», επέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντηση, διάρκειας περίπου μιας ώρας, με τους επικεφαλής της τρόικας, στα γραφεία του Κινήματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση, όπου έγινε «μια πρώτη χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων», ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ειδικότερα στο νέο πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα και στις αντοχές της οικονομίας και της κοινωνίας και έθεσε το ζήτημα της αναθεώρησης της σύμβασης, σύμφωνα με τις διαδικασίες που αυτή προβλέπει και πρωτίστως το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία έτη.

Τόνισε δε την ανάγκη να επανεκτιμηθούν σε ρεαλιστική βάση τα μακροοικονομικά δεδομένα και ιδίως η ύφεση για το 2012 που θα είναι μεγαλύτερη της προϋπολογισθείσας και υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να κινηθεί όλη η συζήτηση στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που προβλέπουν ρητά τη φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή και ένα νέο πιο δυναμικό ρόλο για την ΕΚΤ και το EFSF/ESM.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συζήτηση επεκτάθηκε στις σχετικές οικονομικές και πολιτικές προϋποθέσεις και ιδίως στη χρηματοδότηση της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και τη διατήρηση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Στην συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας ήταν παρόντες και οι εισηγητές του Τομέα Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φ. Σαχινίδης και Π. Κουκουλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: