3.7.12

Το κρίσιμο δεκαήμερο για τον «τσάρο»...


Χωρίς να έχει ορκιστεί ακόμα υπουργός Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας έπιασε ήδη δουλειά. Τα χρονικά περιθώρια για την ελληνική οικονομία έχουν στενέψει δραματικά και ο κ. Στουρνάρας έχει... εγκατασταθεί στο κτίριο της οδού Νίκης.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει συνεχείς συσκέψεις τόσο με τους συνεργάτες του όσο και με τους υπουργούς, που θα ελέγξει η τρόικα στα τέλη της εβδομάδας. Στόχος είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός προκειμένου να σταλεί το μήνυμα πως αυτή η κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, που αναμένεται να ορκιστεί τη Πέμπτη, θα έχει σήμερα το απόγευμα στις 16:30 την πρώτη συνάντηση του με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Αθήνα, Χορστ Ράιχενμπαχ. Αμέσως μετά θα αρχίσει να ετοιμάζεται για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή αλλά και για το πρώτο «crash test» με την τρόικα.

Ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε ανοιχτή «γραμμή» με τον πρωθυπουργό προκειμένου να χαράξουν από κοινού τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στα κρίσιμα μέτωπα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε τρεις μέρες ο Γιάννης Στουρνάρας ανέβηκε ισάριθμες φορές στη Κηφισιά προκειμένου να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ υπήρξαν και τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των δύο ανδρών.

Κυβερνητικά στελέχη, που μετέχουν στις συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου, τόνιζαν με νόημα ότι «πρέπει να είμαστε σοβαροί στις δεσμεύσεις μας και μετά θα τεθούν όλα». Ωστόσο, χαρακτήριζαν τη συνάντηση αυτή με την τρόικα «πολύ δύσκολη».

Αμέσως μετά, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρει για πρώτη φορά μέρος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
real.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: