26.7.12

Διεκόπη η ψηφοφορία στην επιτροπή Θεσμών...


Άδοξα διεκόπη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα την εκλογή προεδρείου καθώς τα κόμματα απέδειξαν ότι δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα. Σύμφωνα με... τον Κανονισμό της Βουλής το προεδρείο της επιτροπής Θεσμών πρέπει να είναι διακομματικό με τον Πρόεδρο να προέρχεται από το κόμμα της συμπολίτευσης και τα υπόλοιπα μέλη (αντιπρόεδρο και γραμματέα) από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με το σκεπτικό ότι το ΠΑΣΟΚ δεν συμμετέχει με βουλευτές στην κυβέρνηση η νέα Δημοκρατία πρότεινε για τη θέση του Προέδρου τον δικό της Τάσο Νεράντζη, για τη θέση του Αντιπροέδρου τον Θοδωρή Δρίτσα του ΣΥΡΙΖΑ και για τη θέση του γραμματέα τον Απόστολο Κακλαμάνη του ΠΑΣΟΚ. Και ξαφνικά η επιτροπή έγινε μπάχαλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να φωνάζει ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση και εξ' αυτού δεν δικαιούται θέση στο Προεδρείο όπως δεν θα δικαιούτο και η ΔΗΜΑΡ. Ο καυγάς άρχισε να παίρνει διαστάσεις με αποτέλεσμα η διαδικασία να διακοπεί και αυτή την ώρα τα κόμματα να συσκέπτονται σε άλλα γραφεία μπας και βρουν λύση.


Υ.Γ Μια ακόμα λεπτομέρεια η οποία οδήγησε στη ματαίωση της ψηφοφορίας είναι ότι για μια ακόμα φορά ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής είναι απών, με αποτέλεσμα στη Νεά Δημοκρατία να φοβηθούν να προχωρήσουν σε ψηφοφορία καθώς τα πράγματα ήταν οριακά.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: