14.7.12

Νταλίκες μετατράπηκαν σε κουβάρι σιδηρικών!...


Πολύωρη διακοπή κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη – Αγιο είχαν οι οδηγοί των οχημάτων-θηρίων στο ύψος του Αλμυρού
Αγιο είχαν δύο οδηγοί νταλίκας, όταν τα τεράστια οχήματα που οδηγούσαν συγκρούστηκαν μεταξύ τους χθες στις 3.15 τα ξημερώματα στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, κοντά...
στον Αλμυρό, χωρίς ευτυχώς κανείς από τους δύο να υποστεί τον παραμικρό τραυματισμό.

Η κυκλοφορία οχημάτων της εθνικής οδού στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη διεκόπη για τέσσερις περίπου ώρες. Νωρίς το πρωί δόθηκε στην κυκλοφορία μία λωρίδα, ενώ πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας ακολούθησε στις 12 το μεσημέρι, εξαιτίας της πολύωρης και δύσκολης επιχείρησης να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα οχήματα - θηρία.

Οι δύο νταλίκες κινούνταν στην εθνική οδό με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, Τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες φορτηγό με επικαθήμενο στάθμευσε δεξιά μετά από βλάβη του οχήματος, στο 283ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού, στο ύψος της ΣΟΒΕΛ Αλμυρού.

Σύμφωνα με το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων που επελήφθη του τροχαίου υλικών ζημιών, ο οδηγός της νταλίκας με τη βλάβη έλαβε τα προβλεπόμενα μέτρα για την προσωρινή στάθμευση, τοποθετώντας και το προειδοποιητικό τρίγωνο πριν το ακινητοποιημένο όχημα.

Στις 3.15 το πρωί, ο οδηγός ρυμουλκού με ρυμουλκούμενο ακολουθώντας την ίδια διαδρομή φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα την ακινητοποιημένη νταλίκα. Αποτέλεσμα ήταν η μία νταλίκα να πέσει στην άλλη, να συγκρουστούν μεταξύ τους και να ανατραπούν.

Μετά τη σύγκρουση έμοιαζαν με μια τεράστια σιδερένια μπάλα, περιέγραφαν μάρτυρες του τροχαίου, από το οποίο κανείς από τους δύο επαγγελματίες οδηγούς δεν τραυματίστηκε!

Ευτυχώς καμία από τις δύο τεράστιες νταλίκες δεν μετέφερε εύφλεκτα ή άλλα επικίνδυνα φορτία, ενώ κανένα άλλο όχημα δεν διέρχονταν τη στιγμή της σύγκρουσης των φορτηγών.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία γίνονταν για τέσσερις περίπου ώρες από παρακαμπτήριο δρόμο, ενώ πλήρως η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε το μεσημέρι.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: