6.7.12

«Σοσιαλιστικό κίνημα ή σοσιαλδημοκρατικό κόμμα;»...


Έχοντας αρκετές αναφορές σε λόγια και πράξεις του ιδρυτή του κινήματος, Ανδρέα Παπανδρέου, κυκλοφόρησε το φυλλάδιο της αριστερής πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα με την έναρξη της ... Εθνικής Συνδιάσκεψης, στην οποία ο η ηγεσία του κινήματος έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος, το 16σέλιδο κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά: « Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανιχνευτεί μέσα από την αναγέννηση στη σκέψη και τις ιδέες, τη σύνθεση της στρατηγικής, τις προτεραιότητες και τα πρόσωπα, τις πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις του κινήματος με τους πολίτες και την επανασύνδεσή του με τις λαϊκές δυνάμεις.

«Μια αναγέννηση στα χαρακτηριστικά, τη φυσιογνωμία και τη δημοκρατία της οργάνωσης, στις αξίες και τις ευαισθησίες, στο ήθος και το ύφος όλων ανεξαιρέτως. Μια αναγέννηση που θα προκαλεί αλλά και θα κατοχυρώνει μια επιθυμητή και αναγκαία υπέρβαση, που δεν θα αρνείται αλλά θα εμπλουτίζει, θα κλιμακώνει και θα ανατροφοδοτεί την 38χρονη πορεία. Σε αυτή την πρόκληση απαντά καταφατικά μόνο εκείνος που είναι έτοιμος και αποφασισμένος να δώσει μάχες, να διαμορφώσει εξελίξεις».

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει το φυλλάδιο της αριστερής πρωτοβουλίας

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: