20.7.12

Ισπανία: Επεισόδια μετά τη μεγάλη διαδήλωση στη Μαδρίτη...


Ταραχές διαδέχθηκαν χθες το βράδυ τη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στα μέτρα λιτότητας στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν με γκλομπς από αστυνομικούς στην Πουέρτα ντελ Σολ και δέχθηκαν σφαίρες από καουτσούκ. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ... έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά και επτά συνελήφθησαν.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδες πολιτών αποπειράθηκαν να φθάσουν στο κοινοβούλιο και όταν οι αστυνομικοί τους απώθησαν, δέχθηκαν αντικείμενα, κυρίως μπουκάλια. Στη διάρκεια των οδομαχιών κάδοι απορριμμάτων πήραν φωτιά.

Μετά το τέλος της μεγάλης πορείας, η οποία διαλύθηκε ήρεμα, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σε μικρές ομάδες διαδηλωτών και τους ξυλοκόπησαν με γκλομπ για να τους διαλύσουν στον τομέα της Πουέρτα ντελ Σολ, στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να φτάσουν στο κοινοβούλιο, έκαναν γνωστό οι δημοσιογράφοι.

Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν προηγουμένως συμμετάσχει στη μεγάλη διαδήλωση εκφράζοντας την άρνησή τους στο νέο πρόγραμμα λιτότητας, την αύξηση του ΦΠΑ και τις δημοσιονομικές περικοπές που πλήττουν τους δημόσιους υπάλλους και τους ανέργους.

Τα συνδικάτα είχαν καλέσει τους Ισπανούς να διαδηλώσουν σε 80 πόλεις με σύνθημα «Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα. Πρέπει να τους εμποδίσουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: