7.7.12

Διαφωνεί με την γραμμή της ΔΗΜΑΡ...


Συνέντευξη του Οδ. Βουδούρη...
Την έμμεση διαμαρτυρία του εκφράζει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Οδυσσέας Βουδούρης για τον τρόπο που συμμετέχει το κόμμα του στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο κ. Βουδούρης τονίζει πως... το κυβερνητικό σχήμα δεν είναι ευρείας αποδοχής και πιστεύει πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα πρέπει να προτείνει στελέχη για να καλύψουν θέσεις στο κράτος.

Επίσης, θεωρεί πως το κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη οφείλει να παίξει έναν εγγυητικό ρόλο της Προγραμματικής Συμφωνίας και βάσει αυτού του ρόλου θα κριθεί από τους πολίτες.

Σας εκφράζει το κυβερνητικό σχήμα που συμμετέχετε ως κόμμα;

Η ΔΗΜΑΡ, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 19 Ιουνίου, αποφάσισε να στηρίξει αυτό το κυβερνητικό σχήμα με ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να συμμετέχει σε αυτό. Προσωπικά θα προτιμούσα ένα σχήμα ευρείας αποδοχής που θα ξεπερνούσε τα κομματικά κυβερνητικά πρότυπα που έχουν ισχύσει τις τελευταίες δεκαετίες.

Μήπως η ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να συμμετέχει με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση;

Αν δεν το έκανε υπήρχε προφανώς κάποιος λόγος. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν προτιμότερο να γίνει, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα είχαμε ένα κυβερνητικό σχήμα πραγματικά ευρείας αποδοχής.

Θεωρείτε ότι πρέπει η ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει με στελέχη της στην πλήρωση θέσεων ευθύνης του κράτους;

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κομματικές προτάσεις, αλλά να εξασφαλιστεί μια αξιοκρατική επιλογή, που προφανώς θα επιτρέψει σε στελέχη όλων των πολιτικών αποχρώσεων να επιλεγούν.

Τι σηματοδοτεί για σας η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση; Αυτό μέχρι στιγμής έχει εκπληρωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό;

Η ΔΗΜΑΡ δεσμεύθηκε στην υποστήριξη μιας Προγραμματικής Συμφωνίας, την οποία καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Η ΔΗΜΑΡ, ως το μόνο κόμμα της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που αντιτάχθηκε στη πολιτική του Μνημονίου και που δεν βαρύνεται με κυβερνητικές αμαρτίες του παρελθόντος, πρέπει να παίξει ένα ρόλο ελέγχου, πρότασης και εγγύησης για την ουσιαστική εφαρμογή της Προγραμματικής Συμφωνίας. Αυτό θα κάνουμε και οι πολίτες θα μας κρίνουν επί του έργου.

Η έννοια της "κυβερνώσας Αριστεράς" εκφράζεται με τη συμμετοχή σας στην κυβέρνηση Σαμαρά;

Θα ήταν παράδοξο να το ισχυριστεί κάποιος, τη στιγμή που κανένα πολιτικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ή άλλου αριστερού κόμματος δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση.

Ποιο θα είναι το διακύβευμα της ΔΗΜΑΡ μέχρι τις επόμενες εκλογές;

Άμεσα η ΔΗΜΑΡ πρέπει να πετύχει στον εγγυητικό ρόλο της σωστής εφαρμογής της προγραμματικής συμφωνίας. Παράλληλα, πρέπει να αναπτύξει την πολιτική της στρατηγική για τη δημιουργία αυτού που ονομάζουμε "τρίτο πόλο" και που εγώ μεταφράζω ως το "δρόμο της σύγχρονης Αριστεράς".
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: