7.7.12

"Aφήσουν την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να φθαρεί...


... από τα προβλήματα της κυβέρνησης και να δώσουν τη μάχη αργότερα..."...
«Το θέατρο των επιχειρήσεων εξακολουθεί να είναι η κυβέρνηση. Αργότερα θα έρθει η… μάχη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ». Σε αυτή τη φράση επιχείρησε να συμπυκνώσει τις εξελίξεις στη χθεσινή εθνική συνδιάσκεψη στέλεχος του κινήματος, με κυβερνητική θητεία από... την Κεντρική Μακεδονία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμά το ίδιο στέλεχος, αναδείχτηκε κυρίαρχος, καθώς «υπήρχαν κάποιοι που κάτι ήθελαν να πουν και δεν το είπαν. Υπήρξαν φωνές και κινήσεις, οι οποίες δεν εκφράστηκαν και οι οποίες σε αυτή τη φάση πήραν απάντηση από τον πρόεδρο».

Κι αυτή είναι η εικόνα που αποκόμισαν και άλλα στελέχη, τα οποία δεν ήθελαν να μιλήσουν επωνύμως σε αυτή τη φάση, με ξεκάθαρη τοποθέτηση όμως υπέρ του προέδρου. «Το νόημα είναι ότι η όποια σύγκρουση μετατέθηκε γι’ αργότερα. Οι αντίθετες φωνές δε φιμώθηκαν, ούτε σίγησαν εξαιτίας των όσων είπε ο πρόεδρος, αλλά έκαναν μια μάλλον συνειδητή επιλογή να αφήσουν την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να φθαρεί από τα προβλήματα της κυβέρνησης και να δώσουν τη μάχη αργότερα, όταν θα τους ευνοούν περισσότερο οι συνθήκες. Σήμερα, φαίνεται πως κερδισμένη είναι η ηγετική ομάδα, σε μια μάχη που δε δόθηκε ποτέ… Μάλιστα, διαφάνηκε μια τάση απαξίωσης από τα πρωτοκλασάτα στελέχη που δε συντάσσονται με τον κ. Βενιζέλο, που απλώς τον άκουσαν και αποχώρησαν χωρίς να πουν τίποτα. Είναι λίγο απαξιωτικό…», σημείωναν στελέχη που δεν ανήκουν στο περιβάλλον Βενιζέλου.

πηγη voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: