23.7.12

Από πότε ήξερε ο Σαμαράς τα σχέδια του Νικολόπουλου σε σχέση με την αναδιοργάνωση του κόμματος?...


Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες συνθήκες γνωστοποιήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά η πρόθεση Νικολόπουλου να κατέλθει υποψήφιος για της θέση του γραμματέα του κόμματος.


Εμείς ερχόμαστε να συμπληρώσουμε το ρεπορτάζ μετά από έρευνες που πραγματοποιήσαμε.


Την απόφασή του, την ερχόμενη Πέμπτη να κατέβει ως υποψήφιος γραμματέας της Ν.Δ ο τέως Υφυπουργός κ Νικολόπουλος, την είχε γνωστοποιήσει στον πρόεδρο της ΝΔ και σημερινό Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από την πρώτη μόλις μέρα της προεδρίας του.


Συγκεκριμένα στα τότε γραφεία της ΝΔ στην ιστορική Ρηγίλλης είχε προγραμματιστεί ραντεβού Σαμαρά-Νικολόπουλου στις 10 το πρωί.


Συνεχίζοντας λοιπόν το ρεπορτάζ μας μάθαμε ότι δημιουργήθηκε μία σύγχυση αρχικώς καθώς θεώρησαν ότι την ίδια ώρα της συνάντησης Σαμαρά-Νικολόπουλου είχε προγραμματιστεί και συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο.


Μετά από ώρα συνειδητοποίησε το επιτελείου του Προέδρου ότι το ραντεβού με τον κ.κ Ιερώνυμο είχε προγραμματιστεί για τις 11 οπότε πήγαν με τον Νικολόπουλο να πιουν ένα καφέ και να συζητήσουν στην καφετέρια Metropolitan(Μεσσήνιου και πολιτικού φίλου του κ Σαμαρά).


Εκεί συγκεκριμένα ο τέως Υφυπουργός παρέδωσε στον Πρόεδρό του ένα πολυσέλιδο υπόμνημα σχετικά με την αναδιοργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στα πρότυπα των Δυτικοευρωπαϊκών και Αμερικανικών κομμάτων. Ένα από τα παραδείγματα που έθετε ήταν ότι τα όργανα του κόμματος δεν έχουν μόνο λόγο ύπαρξης σε καιρούς αντιπολίτευσης αλλά θα πρέπει να συγκαλούνται, να αποφασίζουν και να εγκρίνουν και την κυβερνητική τακτική...


πηγη:enpatrais.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: