21.7.12

Στα βαθιά ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος...


Κρίσιμο πόστο και αναβαθμισμένο ρόλο μαθαίνουμε ότι επιφύλαξε για τον κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως ότι... ο κ. Βαρτζόπουλος αναλαμβάνει ειδικός σύμβουλος στον πρωθυπουργό και προϊστάμενος του γραφείου «ειδικών υποθέσεων».

Ο κ. Βαρτζόπουλος, ως γερμανομαθής (είχε άλλωστε και Γερμανίδα σύζυγο) θα συνεργάζεται απευθείας με τον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, που είναι επικεφαλής της Task Force, της Ομάδας Δράσης δηλαδή η οποία παίζει το ρόλο του τεχνικού συμβούλου, παρακολουθώντας το έργο της κυβέρνησης και προσφέροντας τεχνογνωσία σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα και πολιτικές αποφάσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

Η απόφαση, όπως πληροφορούμαστε, έχει ληφθεί, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα και η εγκατάσταση του κ. Βαρτζόπουλου την επόμενη Τρίτη, όχι στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στο Μέγαρο Σταθάτου, λένε καλά πληροφορημένες πηγές.

Ο κ. Βαρτζόπουλος, που φερόταν ενοχλημένος που δεν πήρε θέση υπουργού ή έστω υφυπουργού Υγείας στην κυβέρνηση (κατείχε τη θέση του υφυπουργού στο παρελθόν), δεν δέχτηκε την πρόταση να αναλάβει γενικός γραμματέας στο ίδιο υπουργείο. Πληροφορίες έλεγαν ότι επρόκειτο να αναλάβει σύμβουλος του κ. Σαμαρά για θέματα υγείας, που είναι άλλωστε και η ειδίκευσή του.

Όμως ούτε αυτό προχώρησε, ούτε και η πρόταση που λέγεται ότι του έγινε να αναλάβει τον ΕΟΠΥΥ (Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας). «Ηθελε να φύγει από το κομμάτι της υγείας σε πολιτικό επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δεν θα παίρνει τις γνώσεις του στο συγκεκριμένο τομέα, ακόμη και αν τα καθήκοντά του θα είναι άλλα», έλεγε κομματικό στέλεχος της ΝΔ.

Ο νέος του ρόλος είναι πολύ ευρύτερος και πολύ πιο σημαντικός, με τη δέουσα θεσμικότητα. Πρόκειται για ένα πόστο στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση, ενώ καθήκον του θα είναι να αναλαμβάνει «ειδικές αποστολές», που σημαίνει «να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά στα δύσκολα ζητήματα», λένε οι ίδιες πηγές.

Ετσι, ο κ. Βαρτζόπουλος αναμένεται να είναι το τέταρτο πρόσωπο από τη Θεσσαλονίκη που αναλαμβάνει κρίσιμο, και επιτελικότερο μάλιστα ρόλο από πλευράς ΝΔ, μετά τον ειδικό γραμματέα, Αντώνη Οικονόμου και τους γενικούς γραμματείς, Στράτο Σιμόπουλο και Παναγιώτη Κοκκόρη. Επονται οι διοικήσεις των εποπτευόμενων από την κυβέρνηση οργανισμών και φορέων…

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: